https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V Evropski komisiji Sloveniji pripadel resor širitve

17.09.2024 ob 10:58  

Predsednica komisije Ursula von der Leyen je danes v Strasbourgu sporočila, da bo slovenska kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos v novi sestavi Evropske komisije pristojna za širitev. Ob tem je dodala, da postopek potrditve kandidature Kos v Sloveniji še poteka.


Marta Kos bo po besedah von der Leyen pristojna za širitev Evropske unije, pa tudi za vzhodno soseščino. Skrbela bo za nadaljnjo podporo Ukrajini, tudi pri njeni povojni obnovi. Države kandidatke za članstvo pa bo podpirala pri pripravah na njihovo pridružitev EU, je dejala.

Predsednica komisije je opozorila, da postopek potrjevanja, ki vključuje nezavezujoče stališče nacionalnega parlamenta, v Sloveniji še poteka. "Prepričana sem, da se bo postopek v Sloveniji uspešno zaključil," je povedala.

V odgovoru na vprašanje o domnevnih pritiskih na posamezne države članice, naj zamenjajo kandidata, je poudarila, da so bila pogajanja z voditelji držav članic intenzivna. Vsem se je prav tako zahvalila za zelo konstruktivno delo, ki so ga skupaj opravili.

Von der Leyen je danes v Evropskem parlamentu predstavila svojo prihodnjo komisarsko ekipo, v kateri bo šest izvršnih podpredsednikov, od tega štiri ženske. Prihajajo iz Francije, Španije, Italije, Finske, Estonije in Romunije.

Foto: Bobo, pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2024 ob 12:20 Markojca gost

      A raztezanje - širjenje kot pička!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.