https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Urejen spominski lovski park pri lovskem domu v Müzgah pri Bakovcih

Bakovci, 04.10.2024 ob 14:20  

V Lovski družini Bakovci - Lipovci skrbijo že vrsto desetletij za razvoj lovstva v tem delu Prekmurja. Člani zelene bratovščine so pred leti zgradili ličen lovski dom v katerem se lovci združujejo na sestankih in drugih lovskih aktivnosti, ko je denimo lovski krst novih članov. 


Pred dobrimi 25 leti se je pri članih zelene bratovščine porodila ideja in zamisel o ureditvi spominskega lovskega parka, predvsem z namenom, da bi vsakemu pokojnemu lovcu, ki je bil član Lovske družine Bakovci - Lipovci v trajni spomin posadili spominsko lipo.  Z leti se je spominski lovski park povečal z mnogimi drevesi, ki so zrasle mogočno in poleti lovcem in drugim obiskovalcem dajejo prijetno senco in sprostitev po lovu ali drugih lovskih akcijah. 

Lovci so pred leti že sprejeli sklep, da se na pokojne lovce spomnijo in se jim na primeren način oddolžijo za minulo opravljeno lovsko poslanstvo s posaditvijo spominske lipe. To lepo dejanje in gesto do pokojnega lovca opravijo vsakokrat pri Hubertovi spominski lovski maši v lovskem gozdičku v Müzgah pri Bakovcih.

Takrat se pri zasaditvi spominske lipe zberejo vsi člani zelene bratovščine iz Lovske družine Bakovci – Lipovci in drugih sosednjih Lovskih družin, svojci in drugi zbrani. 

Kot je povedal starešina Lovske družine Bakovci – Lipovci Jože Kuhar gre za edinstven spominski lovski park posvečen pokojnim lovcem daleč naokrog, ki je čez leto lepo urejen in vzdrževan. V 25 letih od kar so lovci uredili spominski lovski park so v njem zasadili že veliko število spominski lip. 

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.