https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklicali ta izdelek zaradi možnih alergijskih reakcij

04.10.2024 ob 8:50  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je preko EU RASFF sistema prejela informacijo o distribuciji neskladno označenega živila v Slovenijo. Na embalaži proizvoda ni navedena prisotnost alergena; mlečna beljakovina. Na podlagi navedenega nosilec živilske dejavnosti izvaja odpoklic živila.


Distributer E. Leclerc Slovenija je iz prodaje odpoklical Hrustljave žitarice s temno čokolado, ki so na voljo v pakiranjih po 900g z datumom uporabe 05.04.2025 in 19.04.2025 ter v pakiranju po 450g z datumom uporabe 16.03.2025, proizvajalca PepsiCo Nederland BV, distributerja E. Leclerc Slovenija.

Vir: UVHVVR

Živilo lahko povzroči alergijske reakcije pri ljudeh, ki so občutljivi na mlečne beljakovine. Potrošnikom, ki so občutljivi na mlečne beljakovine, svetujejo, da izdelka ne zaužijejo. Lahko ga vrnejo na mesto nakupa ali zavržejo.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.