https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Izvedli čistilno akcijo Soboškega jezera

Expano, 30.09.2024 ob 11:00  

V soboto, 28. septembra, je Potapljaško društvo Murska Sobota pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) izvedlo čistilno akcijo Soboškega jezera. Tudi tokrat so se jim pridružili učenci iz štirih murskosoboških osnovnih šol (OŠ I, OŠ II, OŠ III in OŠ Bakovci), skupaj pa so uspeli zbrati več kot 130 kilogramov odpadkov. Projekt je že osmo leto zapored podprlo podjetje Spar Slovenija, ki si prizadeva za zmanjšanje onesnaženosti slovenskih voda.


Člani PD Murska Sobota in kolegi iz sosednjih društev so se tudi letos zbrali na že tradicionalni septembrski čistilni akciji, da s podporo podjetja Spar Slovenija odstranijo odpadke, ki so se čez poletje nabrali v sicer razmeroma čistem Soboškem jezeru in njegovi okolici. Dogodka se je udeležilo približno 100 ljudi, med njimi potapljači, prostovoljci ter 50 učencev murskosoboških osnovnih šol s svojimi učitelji.

S skupnimi močmi so jezero in njegovo okolico očistili za približno 130 kilogramov smeti. Potapljači so za osnovnošolce pripravili tudi kviz, v katerem so spoznavali geografske, ekološke in zgodovinske značilnosti jezera, poleg tega pa so se naučili še osnov varnega potapljanja.

Predsednik Slovenske potapljaške zveze in Potapljaškega društva Murska Sobota, dr. Mitja Slavinec, je ob zaključku akcije povedal: »Vsako leto znova smo navdušeni nad odzivom lokalne skupnosti, še posebej pa nad sodelovanjem mladih, ki se zavedajo pomena čistega okolja. S skupnimi močmi potapljačev, prostovoljcev in otrok smo danes ponovno dokazali, da lahko z majhnimi koraki dosežemo velike spremembe.«

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jana Bohar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2024 ob 12:38 gost

      To da so čistili tisti keri niso umazali ni v redu. Kajti čistiti bi morali tisti keri svinja jo naravo. To so pa vedno tisti ki se imajo za nekaj več med ljudmi. So pa največji packi ne kolturni.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2024 ob 12:53 gost

      Po pisavi sodeč prvi razred posebne šole,samo vprašam?

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.09.2024 ob 18:12 gost

      Posebno šolo imaš ti bedak. Ker zmoreš samo polovico stavka.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.09.2024 ob 18:14 gost

      Ali je ta portal na slovnične tekmovanju. Ker ene motijo take drobne napake. Jih pa ne moti njihova prazna glava.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2024 ob 8:48 sss gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.