https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih so okronali novega ribiškega carja

Bakovci, 03.10.2024 ob 16:00  

Ribiška družina Murska Sobota,  je skupaj  s Temeljno ribiško enoto Bakovci ob bakovski gramoznici pri Ribiškem domu v Bakovcih pripravila ribiško druženje z izborom za ribiškega carja za letošnje leto. Druženja se je udeležilo 16 ribičev iz Ribiške družine Murska Sobota. 

Preden so se lotili ulova rib z ribiško opremo, so odšli na štartna mesta. Ribolov je obsegal eno ribiško palico, obvezno opremo – kraparsko blazino in podmetalko in druge različne vabe. Druženje je potekalo po ribiškem režimu - ujemi spusti, pri čemer so ribiči vse ulovljene in stehtane ribe spustili nazaj v svoje vodno kraljestvo. Rdeča nit ribiškega druženja je bila v tem, da so med ribiči izbirali kdo bo ujel najtežjo ulovljeno ribo.

Ribiče je obiskal tudi predsednik Ribiške družine Murska Sobota, Aleš Horvat, ki se je organizatorju Temeljni ribiški enoti Bakovci in vsem ribičem zahvalil za udeležbo, kajti to je pomenilo medsebojno druženje med ribiči.  Ribiči so na trnke in na vabe lovili več vrst sladkovodnih rib. Ob koncu so razglasili rezultate in okronali novega ribiškega carja.

Tako je najtežjo ribo krapa ujel Marjan Horvat, ko se je na tehtnici števec ustavil pri 3.18 kg. Novega ribiškega carja je okronal predsednik Temeljne ribiške podružnice Bakovci, Zlatko Tamaš. V roke mu je dal žezlo in na glavo krono ter mu čestital za uspeh, saj je bil to njegov osebni ribiški podvig, da je postal prvič ribiški car, mu je dalo volje in poguma ter elana, da bo še naprej pomagal pri razvoju in napredku Ribiške družine Murska Sobota in Temeljne ribiške enote Bakovci.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2024 ob 17:07 gost

      Ka pa Anton je še nej car ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.