https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Ptuj je vedno prava izbira!

4.10.2024  

Ptuj ponuja čarobno kombinacijo zgodovine, kulture in narave. Vrhunska vina in lokalne jedi navdušujejo, ptujska termalna voda je popolna za sprostitev, medtem ko so sprehodi po hribih in vinogradih odlična priložnost za raziskovanje in uživanje v naravi.


Mestni vinograd v srcu mesta je le ena od lokacij tematskega doživetja Popotovanje po mestu večtisočletne vinske kulture – Foto: Albin Bezjak

Ptujska vina so vrhunska! To dokazujejo tudi številna mednarodna priznanja. Obiščite Ptujsko klet, najstarejšo slovensko vinsko klet, Grajsko klet na Ptujskem gradu, uživajte v butičnih vinotekah Kobal Wines in Osterberger v središču mesta, okušajte vina ali pivo v temi rovov pod gradom ali v odličnih ptujskih restavracijah.

Priporočamo kulinarični meni Okusi Ptuja, ki ga po enotni ceni ponuja sedem ptujskih restavracij. 3- hodni meni vključuje tradicionalne jedi, navdihnjene s strani posameznih chefov in pripravljene z lokalnimi sestavinami. Lahko ga obogatite z dodatnimi hodi in vinsko spremljavo.

Kulinarični meni Okusi Ptuja: med ponudniki sta tudi dva prejemnika kuharskih kap Gault&Millau (Foto: Stanko Kozel)

Sprehodite se ob Ptujskem jezeru, kolesarite po delu Dravske kolesarske poti, ali raziščite pohodno Pot na Mestni Vrh, kjer lahko ob predhodni najavi obiščete Vinogradniški muzej Stara preša, katero od znamenitosti, turistično kmetijo ali vinarje.

Odlična vina in lokalne jedi bodo obogatile vaš dan, čudovit razgled na Ptujski grad pa vas morda premami k obisku izjemnih muzejskih zbirk Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož s kar štirimi zbirkami nacionalnega pomena: arheologija, zbirka orožja, zbirka historičnih glasbil in zbirka tapiserij.

Ogledate si jih lahko tudi z avdio vodičem. Sprehod po mestnih ulicah razkriva raznoliko ponudbo. Kurentova hiša prinaša interaktiven vpogled v tradicionalne obrede kurentov in preostalih pustnih likov, obisk galerij, v katerih razstavljajo zveneča imena umetnikov, in butične čokoladnice z ročno izdelanimi pralinami vas prav tako ne bo pustil ravnodušnih.

Kurentova hiša (Foto Stanko Kozel)

Termalna voda v Termah Ptuj je odlična izbira za sprostitev po aktivnem dnevu, golf in footgolf p ponujata zabavno alternativo. Rezervirajte nočitev v wellness hotelu 4*Superior, mestnih hotelih, butičnih namestitvah, hostlu, zasebnih sobah, mobilnih hiškah ali kampu in bolje spoznajte ponudbo mesta, ki kljub svoji majhnosti preseneča z izjemno bogato ponudbo.

Dravska kolesarska pot (Foto: Stanko Kozel)

Podajte se na Popotovanje po mestu večtisočletne vinske kulture.

Preostala ptujska doživetja najdete na spletni strani Visit Ptuj.

*Oglasni prispevek