https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

03.10.2024 ob 18:00  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Mogoče se med predlogi najde tudi kaj za vas ...

 

Petek, 4. oktober

Literarna delavnica

Na Maistrovem trgu v Gornji Radgoni se ob 17. uri lahko udeležite Literarne delavnice z naslovom Iskanje poezije v delih Franza Kafke. Delavnico iskanja poezije bo izvedla Nika Škof, pesnica, kulturna delavka in ustvarjalka.

Dnevi evropske kulturne dediščine 2024: Oprtje knjigobežnice in razstave

V Parku prekmurske reformacije v Moravskih Toplicah bo ob 17. uri odprtje knjigobežnice, ki bo posvečeno 460. obletnici izida Trubarjeve Cerkovne ordninge ter 440. obletnici izida Dalmatinove Biblije in Bohoričeve slovnice. Ob 19. uri pa bo v avli hotela Ajda potekalo še odprtje razstave del nastalih na 30. slikarski koloniji Primož Trubar.

Veliki koncert z gosti: Eva Boto

Ob 19. uri bo v Gledališču Park v Murski Soboti potekal veliki koncert Eve Boto z gosti. Najmlajša slovenska predstavnica na Evroviziji, zmagovalka Slovenske Popevke in oddaje Znan obraz ima svoj glas, bo publiki v prelepem ambientu Gledališča Park v Murski Soboti pričarala prav poseben koncert ob predpremieri svojega drugega albuma.

Monokomedija - Ljubezenski oglas

Občina Križevci in KUD Križevci pri Ljutomeru vas ob 19. uri vabijo v kulturno dvorano občine Križevci na zabavno monokomedijo Ljubezenski oglas: Predstava, ki je ogledalo številnih nerodnih situacij v ljubezni, spoznavanju in iskanju "dlake" v jajcu pri življenjskih odločitvah.

Sobota, 5. oktober

18. Grajski bazar

Na grajskem dvorišču pri Gradu na Goričkem pripravljajo 18. G-raj-ski bazar z goričkimi meštri, ki se bo začel s sejemsko ponudbo ob 10. uri. Pripravlajajo pester kulturni program, ki ga bo ob 15. uri popestril Samo Budna & Band. Ob odlični sejemski ponudbi, bo poskrbljeno za zanimiv program, podeljena bodo priznanja in predstavljeni projekti. Manjale pa ne bodo niti aktivnosti za najmlajše, saj bo na voljo poslikava obraza, streljanje s fračo in vožnja s kočijo.

Dnevi evropske kulturne dediščine 2024: Po kolesarski Sladki poti 

Udeležite se vodenega ogleda tematske Poti po močvari v Lončarovcih in dneva odprtih vrat Medičarstva Celec v Ratkovcih od 10. ure naprej. V Ratkovce in Berkovce vodita krajša pohodna Sladka pot in daljša kolesarska Sladka pot.

Družinski sprehod po muzejski razstavi

V Tednu kulturne dediščine in Tednu otroka, v katerem slovenski muzeji in galerije sodelujejo s skupno akcijo Z igro do dediščine, vas ob 10. uri Pomurski muzej Murska Sobota vabi na brezplačen družinski sprehod po razstavi Ljudje ob Muri.

Sejem brez meja

Vabljeni na rokodelski sejem na mejo med Slovenjo-Žitkovci ter Madžarsko-Bödeháza od 13. ure naprej, kjer se bodo madžarski in slovenski rokodelci ter ponudniki kulinarike predstavili vsak na svoji strani meje. 

Metal klavnica LXIII.

Od 21. ure naprej se lahko v MIKK-u udeležite nastopov Stercore iz Slovaške ter Chains in Halolight iz Slovenije. 

Nedelja, 6. oktober

Ferencovo senje v Turnišču

V Turnišču bo od 8. ure naprej potekalo tradicionalno Ferencovo senje, ki bo na parkirišču tovarne Planika postreglo z bogato sejemsko ponudbo, ob 10. uri povorko folklornih skupin, živo glasbo in pestro kulinarično ponudbo. Sprejeli bodo tudi 12. prekmursko vinsko kraljico in opravili trgatev potomke stare vinske trte pred občinsko stavbo.

8. Prekmurski mali maraton

V Moravski Toplicah bo od 10.30 ure potekala osma izvedba tekaškega maratona v organizaciji Občinske športne zveze Moravske Toplice, ki udeležencem omogoča izbiro med več različno dolgimi progami kot so tek Štrkcev na 500 metrov, rekreativni tek na 5,5 km, Moravski tek na 11 km in mali maraton na 21 km.

Srečanje gasilcev veteranov

Od 11. ure naprej bo v gasilskem domu na Vaneči potekalo srečanje gasilcev veteranov Občine Puconci. 

Nastop zamgovalcev 18. festivala skečev

V kulturno dvorani v Puconcih bo ob 18. uri potekal nastop zmagovalcev 18. festivala skečev, Prefrigani zgrebaš ter nastop Denisa Avdiča. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2024 ob 19:18 gost

      V tornišči du pa stari jejži jahali stare bicikline. Ta tak drugega nega na ton se ji kak sati beciklini sveče pa kaki mastni osmojeni langaš. Pa še kao pecivo se najde kero se že razmetale ker je že pitaj boga gda pečeno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.