https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Veselje in vera na župnijskem dnevu v Dokležovju

Dokležovje, 01.10.2024 ob 16:00  

Župnija Dokležovje, župnijski svet, Župnijska Karitas in Krajevna skupnost Dokležovje so v nedeljo, 29. septembra skupaj pripravili tradicionalni župnijski dan, kjer se je prepletla duhovnost in druženje vernikov župnije Dokležovje.


Najprej je bila v župnijski cerkvi sveta maša, katero je daroval duhovnik dr. Karel Bedernjak, ki je pohvalil organizatorje župnijskega dne in spregovoril o pomenu župnijskega dne, kar je za vernike veliko doživetje, da se lahko skupaj srečajo, pogovorijo o vsakodnevnih težavah, tegobah in bolezni.

Župnijski dan je bil tudi povezan s srečanjem starejših in bolnih vernikov župnije Dokležovje. Med mašo so vsi, ki so želeli prejeli bolniško maziljenje. Po maši so vsi skupaj zbrali na župnijskem dvorišču na župnijskem dnevu in druženju. Ženske iz Dokležovja so doma spekle raznovrstno pecivo in pogače, možje pa so v župnijskih prostorih kuhali bograč in ga vsem ponujali. Nazdravili so z vinsko kapljico in drugo osvežujočo pijačo.

Na druženju se jim je pridružil župnik župnije Beltinci in Dokležovje, ki je tudi hkrati dekan dekanije Lendava, Boris Kučko. Za dobro voljo pa so še poskrbeli domači dokležovski glasbeniki, ki so zaigrali različne zvrsti skladb in melodij. Vsem vernikom župnije Dokležovje je župnijski dan ostal v lepem spominu.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.