https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Letalo z nevarnim tovorom varno pristalo na brniškem letališču

01.10.2024 ob 15:35  

Tovorno letalo tipa Airbus A300, ki je prevažalo nevaren tovor, se je danes pred zasilnim pristankom na brniškem letališču soočilo z resnimi težavami. Posadka letala je ob 10.40 razglasila nevarnost prve stopnje (MAY DAY), kar pomeni, da je letalu grozila neposredna nevarnost.


Letalo je letelo iz Frankfurta v Tel Aviv, ko so iz avstrijske kontrole zračnega prometa obvestili slovenske oblasti o tehničnih težavah. Sprva je posadka razglasila nevarnost druge stopnje (PAN PAN) in iskala možnosti za preusmeritev, a ni bilo takoj jasno, na katero letališče se želi napotiti, poroča STA.

Zaradi slabe radijske zveze in pomanjkanja jasnih podatkov o vzrokih težav je bilo letalo primorano krožiti, dokler ni porabilo dovolj goriva, da je lahko varno pristalo. Po uspešnem pristanku ob 11.40 je zračni promet v slovenskem zračnem prostoru nemudoma stekel v normalne tirnice.

V pripravljenosti so bile dežurne službe, vključno z letališko enoto in poklicno enoto iz Kranja, ki so imele na voljo urgentnega zdravnika in reševalno vozilo. Kljub pripravljenosti intervencija ni bila potrebna, saj je letalo varno pristalo.

Na letalu je bilo štiričlanska posadka, tovor pa ostaja na letališču, kjer potekajo pregledi. Po zadnjih informacijah bi lahko letalo zapustilo brniško letališče nocoj ali zgodaj zjutraj, so zapisali na STA.

Foto: Bobo

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2024 ob 20:09 Aja gost

      Kaj pa so peljali?mogoče kostanje in mošt zlikovci netanjahuju.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.