https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prenova ekipe Panvite Pomgrad: Z mladimi in domačimi igralci med najboljše

Murska Sobota, 02.10.2024 ob 10:50  

Odbojkarji Panvite Pomgrad s petkovim gostovanjem v Mariboru pričenjajo novo sezono. Včeraj, 1. okrobra 2024, pa so svoja pričakovanja predstavili na novinarski konferenci. Letos bo ekipa prenovljena in sestavljena iz perspektivnih slovenskih igralcev, večinoma iz regije ob Muri. Ekipo so zapustili nekateri tuji in domači igralci, nadomestilo jih je sedem novincev, vključno z mladimi talenti iz Radencev in Šempetra.

Med odhajajočimi igralci so tuji odbojkarji Nenad Šormaz, Stefan Mirković in Leonardo Doda ter domača igralca David Novak in Vid Suhadolnik. Na drugi strani se je ekipi pridružilo sedem novih igralcev, med njimi Nik Marič, Jure Neudauer, Klemen Puconja in Teo Založnik, ki so prišli iz Radencev, ter Jakob Špes Podbregar, Tilen Pušnik in Sani Adžović.

Predsednik kluba, Matjaž Durič je na konferenci izpostavil cilje sezone: »Cilji so podobni kot lani, primarni je uvrstitev v končnico med najboljših šest, nato pa borba za najboljša štiri mesta ter dostojno nastopanje v Evropi, ki bo predvsem poligon za vse igralce pri nabiranju izkušenj. Čaka nas tudi pokal, prvi nasprotnik bo najverjetneje Šempeter, nadalje pa je veliko odvisno od žreba. Ob vsem tem ne pozabljamo na delo z mladimi.«

Glavni trener Dejan Fujs je poudaril, da je ekipa letos brez tujcev, kar pomeni, da bodo več priložnosti dobili mlajši igralci. Prav tako je predstavil sodelovanje s sosednjim klubom OK Radenci, kjer bodo skupaj sodelovali v več selekcijah, od mladinskih ekip do članske. 

»Radenci namreč ne bodo nastopali v članski konkurenci, zato so se iz te kategorije k nam preselili štirje igralci. Nadalje smo dogovorili, da bomo skupaj nastopali v mladinski selekciji v Radencih, v Murski Soboti pa s selekcijo kadetov in starejših dečkov. Soboškemu klubu se je iz Radencev pridružil tudi nekdanji igralec in trener Bogdan Marič, ki je okrepil strokovni kader in pomaga tako pri mlajših selekcijah kot pri članski ekipi,« je povedal Fujs.  

Kapetan Urban Drvarič je dejal, da je vzdušje v ekipi kljub spremembam dobro, a bo treba še delati na uigranosti: »Ena od dobrih popotnic in kvalitetnih nastopov bo tudi Evropa. Takega nasprotnika, kot nas čaka, si lahko samo želimo, saj se ti to redko ponudi. To pomeni tudi na drugi strani veliko odgovornost za nas, da pokažemo da smo iz pravega testa.«

Soboške odbojkarje tretje leto zapored čaka nastop v evropskem pokalu Challenge. Lani so izpadli v drugem krogu po tesnem boju proti španski ekipi. Letos bodo v tekmovanje vstopili v 1/16 finala, nasprotnik pa bo najverjetneje turški Arkas Izmir, eden najmočnejših klubov v tem tekmovanju.

Foto: Matic Vlaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2024 ob 16:32 gost

      Kaj pa, če je mogoče Fujs že predolgo trener?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.