https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Študenti pozor: Občina Turnišče ponuja štiri štipendije!

03.10.2024 ob 10:00  

Občina Turnišče je v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo (PIF) Murska Sobota objavila Javni razpis za podelitev štipendij za študijsko leto 2024/2025. Razpisane so štiri štipendije v višini 150 EUR mesečno za študente, ki imajo stalno bivališče v Občini Turnišče.


Pogoji za pridobitev štipendije vključujejo stalno prebivališče v občini že najmanj tri leta, status rednega (ali izrednega) študenta, povprečno oceno najmanj 7,0 ter omejitev na prejemanje štipendij samo enega vira. Kandidati morajo biti vpisani najmanj v drugi letnik dodiplomskega ali v katerikoli letnik podiplomskega študijskega programa, bodisi v Sloveniji ali tujini.

Vloge morajo kandidati oddati najkasneje do 21. oktobra 2024, osebno ali priporočeno po pošti na naslov Občine Turnišče. Podrobnosti in obrazce lahko pridobijo na spletni strani Občine Turnišče.

Razpis je namenjen spodbujanju izobraževanja mladih občanov ter zagotavljanju finančne pomoči pri nadaljevanju študija. Štipendisti bodo morali s štipenditorjem skleniti pogodbo, ki vključuje obveznost poročanja o študijskem napredku ter možnost sodelovanja z Občino Turnišče in PIF.

Komisija bo po pregledu popolnih vlog sprejela končno odločitev o dodelitvi štipendij, kandidati pa bodo o izboru obveščeni pisno.

Foto: Freepik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2024 ob 10:18 gost

      Ta občina nikoli do zdaj ni nikomur dala štipendije. Verjetno bo to dobila vinska kraljica hči župana občine. Sama korupcija vse za svoje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.