https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Akcija nadzora prometa privedla do več zasegov vozil

02.10.2024 ob 11:27  

Včeraj, 1. oktobra 2024, so policisti Policijske postaje Murska Sobota opravljali nadzor nad udeleženci v cestnem prometu na območju Policijske postaje Murska Sobota. Med izvajanjem nadzora je bil v naselju Krog zaustavljen mladoletni voznik neregistriranega kolesa z motorjem (mopeda).


V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga je vozil, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper mladoletnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V naselju Gornji Črnci sta bila zaustavljena dva mladoletna voznika kros motorjev. Ker je obstajal sum, da sta vozili predelani, je bil za motorni vozili odrejen izredni tehnični pregled, ki je potrdil sum predelave. Vozili sta bili zaseženi. Zoper oba mladoletna kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V Murski soboti pa je bil zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, zaustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, za kar je predpisana globa v višini 1000 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Ker je voznik vozil osebni avtomobil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V obdobju od 1. januarja 2024 do vključno 10. oktobra 2024 smo policisti na območju Policijske uprave Murska Sobota zasegli skupaj 109 motornih vozil.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2024 ob 12:12 Lali gost

      Zanima me če se policija med sabo kontrolira ker sami kršijo zakon,,enega vsakodnevno srečujem in vedno ima v rokah telefon

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.10.2024 ob 7:40 ISKENO2 gost

        KAKŠEN TELEFON, MENE KO STAVIJO SO PIJANI ALI ZADETI PA TE MI TAKŠEN DA ŠE FUDATE...FUJ ..FUJ..FUJ..SRAMOTA..NAJRAJE BI JIM PRAVO NAJ TE DA MENI POKAŽE 00 FUDATA ŠE UNADVA PA BI VERJETNO BILO VEČ KAK 1, MENI PA BI PISALA PLAČILNI NALOG KER SAN JIVA ŽALO

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2024 ob 12:18 gost

      Lali - se ne, so organ in jim je dovoljeno vse !

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2024 ob 20:17 Buuu gost

      V rit si naj vtaknejo vozila

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2024 ob 22:57 RESNA gost

      ČISTO RESNO NAJ ZAČNEJO PRIHAJATI POLICISTI IZ DRUGEGA DELA DRŽAVE IN ZASEGATI AVTE PIJANIM POLICISTOM, KI SE VRAČAJO IZ SLUŽBE...ZELO PRESENEČENI BOSTE KOLIKO JIH BO ŠE SPLOH OSTALO..KAK JE ŽE PRAVO IVANO.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.