https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zaključena rekonstrukcija pločnika v Kobilju: Nov korak k večji varnosti

Kobilje, 03.10.2024 ob 14:00  

Kobilje je nedavno zaključilo pomembno investicijo, katere cilj je izboljšanje prometne varnosti v bližini osnovne šole in trgovine. Zaradi bližine meje in povečanega nadzora državne meje je bila nujna ureditev hodnika za pešce. Projekt, ki je potekal med 15. julijem in 30. avgustom 2024, je bil izveden s financiranjem iz proračuna Republike Slovenije.


Vrednost investicije je znašala 30.526,62 evrov, od tega je bilo sofinanciranje v višini 11.871,09 evrov zagotovljeno s strani Ministrstva za notranje zadeve. Status projekta je zaključeno, kar potrjuje uspešno izvedbo del.

Gre za odsek LC 169011, Parc. št.: 6970/1, 6937/1, stacionaža 1735 m – 1811 m. Do letošnjega leta na tem odseku ni bilo pločnika, kar je povzročalo varnostne težave, saj so se pešci, zlasti otroci, gibali po cestišču, namenjenem vozilom. S predmetno investicijo so zagotovili nov pločnik, ki se fizično loči od cestišča in tako izboljšuje varnost pešcev.

Izvajalec del je opravil več del, med drugim tudi rezanje obstoječega asfalta, polaganje politlaka, vgradnjo cestnih in vrtnih robnikov, dobavo in vgradnjo betonskih tlakovcev, izvedbo metličenega betona med ograjo in pločnikom in rušenje drevesa in dobavo humusne zemlje.

Dne 9. septembra 2024, je bil izveden kvalitetni pregled, na katerem ni bilo ugotovljenih pomanjkljivosti, kar dodatno potrjuje uspešnost in kakovost izvedenih del.

Ureditev hodnika za pešce v Kobilju predstavlja ključen korak k večji prometni varnosti, predvsem za najmlajše. Z novim pločnikom se je zagotovila varna pot v šolo in vrtec, kar bo pozitivno vplivalo na kakovost življenja v lokalni skupnosti. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Občina Kobilje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2024 ob 19:58 občanka gost

      Nov korak k večji varnosti pri prodaji zijal !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.