https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija poziva javnost k pomoči pri iskanju osumljenca za nasilno smrt

03.10.2024 ob 11:50  

Policisti iščejo 49-letnega moškega, osumljenega umora 79-letne ženske v Ribnici. Ker ga še niso uspeli izslediti, prosijo javnost za pomoč. Ob tem opozarjajo, da je osumljenec lahko nevaren.


Policija je bila včeraj obveščena, da je bila v enem izmed stanovanj večstanovanjske stavbe v Ribnici najdena mrtva 79-letna ženska. Prvi podatki kažejo, da je njena smrt posledica nasilnega dejanja z ostrim predmetom. Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali dokaze in nadaljujejo s preiskavo o vseh okoliščinah dogodka, ki spada v kategorijo kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Osumljenec, ki je v sorodstvenem razmerju z oškodovanko, je moški star 49 let, visok med 170 in 175 centimetri, srednje čokate postave ter z kostanjevo rjavimi, deloma sivimi lasmi. Nosil naj bi tudi korekcijska očala, vendar podrobnosti o njegovih oblačilih niso znane.

Ker osumljenca do sedaj niso našli kljub intenzivnim iskalnim akcijam, policija ponovno prosi javnost za informacije. »Gre za nevarno osebo, zato opozarjamo vse, naj ob morebitnem srečanju ne poskušajo z njim vzpostaviti kontakta. Oddaljite se na varno razdaljo ter o tem takoj obvestite policijo,« poudarjajo policisti.

Vse, ki imajo kakršne koli informacije o iskani osebi, prosijo, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, pokličejo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije na 080 1200.

Foto: arhiv Pomurec, PU Ljubljana

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.