https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zapihal bo severni veter, kdaj se bo razjasnilo?

03.10.2024 ob 13:40  

Vremenska napoved za Slovenijo prinaša oblačno in deževno popoldne. Padavine se bodo krepile, na Primorskem pa se bo začela krepiti burja. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 7 do 13 °C, na Primorskem pa okoli 16 °C.


V noči na petek bodo padavine še trajale, z večjo možnostjo sneženja na severu, kjer se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine 1300 m. Na Primorskem bo burja močna, ponoči pa bodo padavine postopoma oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo med 6 in 11 °C, na Primorskem okoli 13 °C, v alpskih dolinah pa celo okoli 2 °C, poroča ARSO.

 

Jutri pričakujemo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše popoldne. Severni veter bo pihal na nekaterih predelih, burja pa bo sprva zmerna do močna in bo čez dan slabela. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 6 do 14 °C, na Primorskem pa okoli 17 °C.

Opozorilo: Na Primorskem bo danes popoldne in v noči na petek pihala močna burja, ki lahko v sunkih doseže hitrost več kot 120 km/h, zlasti v Vipavski dolini. V večjem delu Slovenije so napovedane obilnejše padavine, največ dežja pričakujemo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji.

  

Obeti: V soboto se bo rahel dež čez dan umiril, oblačnost pa se bo predvsem v zahodnih krajih trgala. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V nedeljo se obetajo delno sončni dnevi z meglenim jutrom in nekoliko toplejšim vremenom čez dan.

Vremenska slika: Vreme nad severnim Sredozemljem oblikuje ciklon z vremensko fronto, ki se premika proti našim krajem. Severovzhodni veter prinaša hladen zrak, medtem ko južni veter v višjih plasteh širi toplejši in vlažen zrak.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.