https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Agencija za kmetijske trge razdelila pomoč mladim kmetom v višini 8,3 milijona evrov

05.10.2024 ob 6:00  

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je sporočila, da je izdala vse odločbe za letošnjo intervencijo, namenjeno podpori za vzpostavitev gospodarstev mladih kmetov.


Na razpis, ki je bil objavljen marca in je razdeljen na dva sklopa, je prispelo skupno 224 vlog. Razpisana sredstva so znašala 16,2 milijona evrov, od tega bodo na podlagi odločb razdelili 8,3 milijona evrov.

V okviru prvega sklopa, težkega 10,55 milijona evrov, so vloge lahko oddali samostojni podjetniki posamezniki in enoosebne gospodarske družbe. Agencija je prejela 135 vlog, od katerih je 127 uspešno prestalo presojo in prejelo skupno 6,1 milijona evrov podpore. Sedem vlog je bilo zavrnjenih, ena pa zavržena.

Izplačilo prvega obroka v višini 90 odstotkov odobrenih sredstev bo izvedeno do 15. oktobra, poroča STA.

Drugi sklop, vreden 5,68 milijona evrov, je bil namenjen fizičnim osebam, ki izkazujejo določene delovne izkušnje. Na ta del razpisa je prispelo 89 vlog, od katerih je agencija odobrila 85, medtem ko so štiri vloge zavrnili. Skupna vrednost odobrenih sredstev v tem sklopu znaša 2,2 milijona evrov, odločbe pa so bile izdane med 13. in 18. septembrom.

Namen razpisa je bil izboljšati starostno strukturo vodij kmetijskih gospodarstev, povečati konkurenčnost kmetij ter vzpostaviti in ohraniti delovna mesta na prevzetih gospodarstvih.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2024 ob 9:01 gost

      Spet bodo lahko šli z novimi trakturji v Ljubljano. Samo čakajo dovoljenje od vele pizdeka SDS januša goznuga.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.