https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slamnati prašič čuva kmetijo Koroša v Križevcih pri Ljutomeru

Križevci, 05.10.2024 ob 9:00  

Med večje kmetije v občini Križevci pri Ljutomeru spada tudi kmetija Koroša, ki se poleg kmetovanja ukvarja še z rejo krško poljskih prašičev. Pred dnevi so pripravili dan odprtih vrat in predstavili slamnato maskoto kmetije, ki jo bodo pred zimo umaknili zaradi vremenskih razmer. 


Kmetija Koroša se lahko pohvali z lično prodajalno, kjer obiskovalci lahko kupijo širok izbor domačih mesnih izdelkov, med katerimi najbolj pohvalijo prleško tünko, klobasame, zaseko in salame. 

Na svoji kmetiji so pripravili poseben dogodek, dan krškopoljskega prašiča in na dvorišču postavili slamnatega prašiča, ki je najbolj navdušil otroke. Obiskovalci so imeli ob dnevu odprtih vrat priložnost uživati v bogatem spremljajočem programu in si vodeno ogledati kmetijo.

Prašič, ki tehta približno 50 kilogramov, varuje kmetijo in je delo Primoža Petka.

Zaradi zaščite pred zimskimi vremenskimi nevšečnostmi, kot so vlaga, sneg, veter in dež, bodo slamnatega prašiča pred zimo premestili v zaprti prostor.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.