https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Pridite na Ferencovo senje z vrhunsko kulinariko in živo glasbo!

Turnišče, 04.10.2024 ob 10:21  

Turnišče je bilo že v preteklosti znano po raznih sejmih. Temu je pogojevala predvsem pomembna lega kraja, saj so skozenj potekale pomembne gospodarske poti, tako je kraj postal tudi pomembno gospodarsko in kulturno središče.


V nedeljo, 6. oktobra 2024, bo na parkirišču tovarne Planika v Turnišču tradicionalno Ferencovo senje. Dogajanje se bo začelo ob 8. uri z raznoliko sejemsko ponudbo, ki bo obiskovalcem omogočila, da se seznanijo z lokalnimi izdelki in kulinaričnimi dobrotami.

Dogodek bo obogaten z živo glasbo in odlično kulinarično ponudbo, kjer bodo lahko obiskovalci uživali v glasbenih ritmih ter okusih domačih jedi. Posebnost letošnjega senja bo sprejem 12. prekmurske vinske kraljice, Nuše Horvat, ki bo zaznamoval praznični trenutek za vse ljubitelje vina.

Ob 10. uri bo povorka folklornih skupin, ki bo pričarala pristno vzdušje z narodnimi plesi in pesmimi. V programu je tudi trgatev potomke stare trte pred občinsko zgradbo, kjer bodo obiskovalci lahko sodelovali in si ogledali, kako poteka obiranje grozdja.

Organizator dogodka je Občina Turnišče v sodelovanju s številnimi lokalnimi društvi, med njimi PGD Turnišče, KD Štefan Raj Turnišče, Vinogradniško sadjarskim društvom Turnišče in Društvom kmetic Turnišče. Pridružite se in doživite pestro kulturno, glasbeno in kulinarično ponudbo na Ferencovem senju!

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2024 ob 10:39 smrkci gost

      Prijdemo ka smo čuli ka majo dobre pogače.Ajmo janezi v Turnišče na Ferenčovo senje.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2024 ob 12:57 gost

      Ge San kupo enkrat pogače v tornišči na se ji pa su se razletel na vse strani. Zato neserite ka su dobre pogače. Ka o zasmojenem langaš ne govorim pa o njihovem vinu. Moj kolega je komaj hlače dol potegne pa je že letelo ka iz cisterne.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2024 ob 13:45 Eden gost

      Čuden narod.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2024 ob 14:16 reko renkovci gost

      Stare pa mlade upkače do odavali na senji norci Tőrjanski

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2024 ob 15:49 ....... gost

      je san ešče na senji v Torniščaj nikdar nej vidu pogač. Vidu san pa skropocala od gijbanic, a raznih piškotekuf. atarbej loučiti, ka su pogače, ka pa brezvezno pecivo.Mašinski keks je nej pogača, pogača je lepij, vlejvanka, kukrčna pogača, ritaš in podobno.Tou pa trbej znati spečti, pa frišku ponuditi, nej pečti v torek, naslednjo nedeljo pa zmržnjenu prinesti na senje.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2024 ob 16:44 Komentar gost

        Prilike mas..čas pa šce tudi. Vsi mo v nedeljo tvoje jeli. Ali ? Samo gaubec vrtiš.?

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2024 ob 16:25 kak se pelate na ferencovo senje gost

      či rijvlete "gurate" bicikline

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.10.2024 ob 17:45 ....... gost

      če bi se mel za neko društvo, pecivo na prireditvah ne more in ne sme "razpadati", kot če bi bilo na poplavljenem območju. Oceno dajo kupci, ki so kupili, ne samohvalneži, ki mislijo, da so že s predpasniki postali mojstri pekačev.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.10.2024 ob 18:01 gost

      Upkači du meli sejem butalcev. Ti bedaki ne vejo kaj je sejem. Na 2 kvadratna metra bašejo vse od svejč do neke rabljene vse vrstne robe brez pomena. Sama krama.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.