https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO in VIDEO: Kako Dogs4motion spreminja življenja poškodovanih ljubljenčkov?

04.10.2024 ob 16:00  

Center Dogs4motion z Raven na Koroškem je pravi pionir na področju veterinarske rehabilitacije psov. S celovitim pristopom, sodobnimi terapijami in vrhunsko opremo pomaga psom povrniti kakovostno vsakodnevno življenje, pa naj gre za rehabilitacijo po operacijah ali za kronične bolezni.


Jana Gams, doktorica veterinarske medicine in ustanoviteljica centra, pojasnjuje: »Ponujamo storitve veterinarske rehabilitacije, oziroma če to povzamem, enako kot v humani fizioterapiji, enake storitve ponujamo tudi mi za male živali.«

Storitve, ki psom vračajo kakovostno življenje

Storitve, ki jih nudijo, vključujejo lasersko terapijo, terapijo z udarnimi valovi, terapevtski ultrazvok ter različne manualne tehnike, kot so masaže, razgibavanje in mobilizacija sklepov. Eden od njihovih paradnih konjev je podvodna steza za hidroterapijo, ki psom omogoča vadbo v kontroliranem vodnem okolju. »S takšno vadbo pripomoremo k izboljšanju obsega gibljivosti sklepov in krepitvi mišic, s tem pa tudi funkcionalnosti psov,« dodaja Gams.

Komu so namenjene njihove storitve?

Storitve Dogs4motion niso namenjene le psom, ki okrevajo po ortopedskih ali nevroloških operacijah, temveč tudi starejšim živalim in tistim, ki se spopadajo s kroničnimi boleznimi. »Velik segment našega dela so geriatrični psi, to pomeni starejše živali, ki se seveda spopadajo z marsikaterim problemom, in pa veliko dela namenjamo tudi preventivi, to se pravi zdravim živalim, aktivnim psom,« poudarja Jana.

Od študija do specializacije na Univerzi v Tennesseeju

Po končanem študiju na Veterinarski fakulteti v Ljubljani je Jana svojo pot nadaljevala na Univerzi v Tennesseeju, kjer se je specializirala za rehabilitacijo psov. Z zbranimi znanji se je odločila ustanoviti lasten center in Dogs4motion je lahko zaživel tudi zaradi pomoči evropskih sredstev.

»Vsekakor smo hvaležni, da smo prejeli nepovratna sredstva preko P2 projekta Slovenskega podjetniškega sklada, s katerimi smo pravzaprav lahko sploh začeli razmišljati o tem, da si lahko privoščimo neke lastne prostore,« pojasnjuje Jana.

Spletna akademija, ki dosega ves svet

Dogs4motion pa ne pomaga le psom v lokalnem okolju. Poleg fizioterapije ponujajo tudi spletne tečaje za kondicijsko pripravo športnih psov ter specializirane tečaje za določene kinološke discipline. S svojo spletno akademijo nagovarjajo tečajnike iz celega sveta.

»Absolutno lahko rečemo, da so evropska sredstva pri realizaciji takšnih projektov nepogrešljiva,« zaključuje Jana in dodaja, da si brez teh sredstev ne bi mogli privoščiti sodobne opreme in prostorov, v katerih danes delujejo.

Prispevek k boljši kakovosti življenja psov

Center Dogs4motion tako ne nudi le veterinarskih storitev, ampak prispeva k boljšemu zdravju in kakovosti življenja številnih psov, ki se dnevno srečujejo z gibalnimi izzivi. S tako predanostjo in strokovnostjo postaja Dogs4motion zgodba o uspehu, ki jo bodo z veseljem spremljali ljubitelji živali in skrbniki psov po vsej Sloveniji in širše.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Video je nastal v sklopu projekta Trendi kohezije na televiziji IDEA.

Foto: Jure Banfi

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.