https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Visok pretok reke Mure, takšno je trenutno stanje

Petanjci, 04.10.2024 ob 13:20  

Vreme se je po več dneh obilnejših padavin umirilo, vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno z občasnimi padavinami. Pretok reke Mure v Petanjcih je trenutno na 627 kubičnih metrov na sekundo in še narašča.

Naraščajo reke Krka, Kolpa v srednjem in spodnjem toku, Sava v srednjem in spodnjem toku, Dravinja s pritoki v spodnjem toku, Drava v spodnjem toku, Mura in reke v Pomurju ter Vipava. Pretoki drugi rek so ustaljeni ali pa se počasi zmanjšujejo. Sava v spodnjem toku, Drava in Mura se lahko v manjšem obsegu razlijejo ob strugi.

Pretok reke Mure vztrajno narašča, v Gornji Radgoni od včeraj zvečer je iz 400 kubičnih metrov na sekundo narasel na 653 kubičnih metrov na sekundo. Vodostaj je trenutno na 303 centimetrih. Pretok v Petanjcih je še večji, trenutno je na 627 kubičnih metrih na sekundo in še narašča, vodostaj je trenutno na 370 centimetrih.

Sava bo v spodnjem toku začela upadati v noči na soboto. Pretoki drugih rek se bodo v prihodnjih urah začeli zmanjševati. Vodnatost rek bo še velika.

Popoldne bo oblačno, predvsem v zahodni polovici države bo občasno deževalo. Ponekod bo še pihal severni veter, burja na Primorskem bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, v Zgornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 17 °C.

Jutri bo sprva oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Proti večeru se bo v zahodnih krajih oblačnost trgala. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, v alpskih dolinah okoli 2, najvišje dnevne od 12 do 15, v Zgornjesavski dolini okoli 7, na Primorskem ob šibki burji okoli 17 °C.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2024 ob 14:13 fc gost

      kelko energije ide mimo nas, mi pa ne bi elektrarne na miru. Butci!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2024 ob 15:57 ...... gost

      Mura je naša pravljična reka, včasih je premala gladina vode,včasih nas pa razveseli s vojim razlivanjem in nam očisti tudi dvorišča in nam odnesese vse tisto, kar ne rabimo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2024 ob 16:03 gost

      Butec te je napravo.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2024 ob 16:03 gost

      Tak je.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2024 ob 16:10 fc gost

      vse bi pa meli na elektriko.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2024 ob 8:07 gost

      3 do 5 turbin bi ta woda tirala, neven koga poslusajo tej butlini v Butalaj energija zastonj, medtem pa nam zdigavlejo poloznice na vse mogoce izgovore zakoj cena pa gor elektriki ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.