https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Novosti pred obračunom z Norveško in Kazahstanom, na seznamu tudi Pomurca

4.10.2024  

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal v prihajajočih dveh tekmah proti Norveški in Kazahstanu v ligi B Lige narodov. Zaradi nekaterih poškodb in drugih razlogov je na seznamu prišlo do nekaj sprememb. Na seznamu tudi dva pomurca, Erik Janža in Tomi Horvat. 


V obrambni vrsti se bosta tokrat pridružila David Zec in Sven Šoštarič Karič, med vezisti pa je spet prejel povabilo Jan Repas, med napadalci pa se po daljšem času vrača Blaž Kramer. Seznam obsega 25 igralcev, nekoliko povečano zaradi tveganja kartonov in zdravstvenih težav, predvsem pri Janu Mlakarju in Vanji Drkušiću. Zaradi poškodb so sicer odsotni Jon Gorenc Stanković, Žan Karničnik, David Brekalo in drugi.

"Dve zelo zahtevni gostovanji sta v tem ciklu. Zahtevni zaradi kakovosti tekmecev in potovanja ter pomanjkanja časa za treninge. Smo pa sredi tekmovalne sezone in jasno vse ne more biti idealno. Nekaj novih imen je na spisku, nekaj jih manjka, ampak to je popolnoma običajno. Vsaka poškodba, karton daje priložnost nekomu drugemu. Ta liga narodov je namenjena deloma tudi kakšnemu novemu imenu, razširitvi seznama," je seznam komentiral Kek in se dotaknil izbora Zeca, Šoštariča Kariča in Repasa.

Glede na zahtevno gostovanje, saj reprezentanca v sredo potuje v Oslo, v četrtek zvečer igra, v petek pa leti približno devet ur proti Almatyju, je Kek izpostavil, da so izkušnje s tovrstno logistiko zelo dragocene. Obenem mu takšni trenutki dajejo še večjo motivacijo. "To so tisti trenutki, v katerih vidiš karakter in pripravljenost žrtvovati se za reprezentanco."

Slovenija, ki zaseda 51. mesto na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je doslej enajstkrat pomerila z Norveško (47. mesto). Nazadnje sta se ekipi srečali v ligi narodov leta 2022, ko je Slovenija doma zmagala 2:1, v gosteh pa igrala 0:0. Statistika proti Norveški vključuje dve zmagi, tri neodločene izide in šest porazov. S Kazahstanom (109. mesto) se je Slovenija srečala trikrat in zabeležila tri zmage, nazadnje septembra v Ljubljani s 3:0.

Slovenija se bo z Norveško pomerila 10. oktobra ob 20.45, s Kazahstanom pa 13. oktobra ob 15. uri po slovenskem času. Do konca lige narodov sta še dve novembrski preizkušnji: 14. novembra bo Slovenija gostila Norveško, 17. novembra pa bo gostovala v Avstriji.

Seznam za Norveško in Kazahstan

  • vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Matevž Vidovšek (Olimpija), Igor Vekić (Vejle);
  • branilci: Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), Jure Balkovec (Alanyaspor), Jaka Bijol (Udinese), Erik Janža (Gornik Zabrze), Petar Stojanović (Salernitana), Vanja Drkušić (Crvena zvezda), David Zec (Celje), Sven Šoštarič Karič (Pari Nižnij Novgorod);
  • vezisti: Josip Iličić (Maribor), Sandi Lovrić (Udinese), Timi Max Elšnik (Crvena zvezda), Jasmin Kurtić (Südtirol), Tomi Horvat (Sturm Gradec), Jan Mlakar (Pisa), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jan Repas (Maribor), Dejan Petrovič (Rijeka);
  • napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (Leipzig), Žan Vipotnik (Swansea), Žan Celar (QPR), Blaž Kramer (Konyaspor)

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2024 ob 12:46 gost

      Što je Tomi Horvat kje ta igra nogomet. V kaki zaostali 5 ligi.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2024 ob 12:48 gost

      Res dobro ekipo ima kek pa tako naj samo nadaljuje. Ne sme pa menjavati vsakih nekaj časa z nekimi rezervami. Ker ga bo to lahko stalo tako dobrega uspeha.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2024 ob 13:04 gost gost

      HORVAT ŠTURM SE ŽE SLIŠAL AL PA NIMAŠ POJMA OD LABDE IZ KJE SI SE VZEL MALA DECA V GRADCU ZNAJO ZA NJEGA

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2024 ob 16:45 ...... gost

      Koji klub ŠTURM, zanj sem slišal iz športnih stavnic, Horvat je pa dober zato, da pobira žoge, ko sedi na klopi. Če nemre igrati pri Šturmi, ka ne zdrži vsaj 60 minut, kak za hudiča bo igral v reprezentanci. Avstrijska liga zadnje čase v rangu nemških pokrajinskih.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2024 ob 16:52 gost gost

      PONOSNI SMO 2 V EKIPI SLOVENIJE IZ PREKMURJA TI SI BOČKOR ZA FUDBAL NEJ TE SRAM

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2024 ob 17:41 ...... gost

      jebeš dva, če eden dela sramotu drugem , (Eriku). Če ne more igrati 60 minut (beri avstrijske cajtunge). ne more biti v rerezentanci.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.10.2024 ob 17:50 gost

      16.25,,,,,debil ti se raje drži kupice ker ti verjetno pitje gre boljše kot fuzbal. Kajti nimaš pojma kaj je fuzbal ker potem take bedarije nebi pisal. Štefkaš mošt verjetno vpliva na tvoje možgane.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2024 ob 21:29 ⚽️⚽️⚽️ gost

      Jebali vas pomurci! Oba sta Premurca!!!👍🏻

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.