https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Deževni oblaki bodo vztrajali še danes, že jutri pa ...

05.10.2024 ob 9:18  

Današnji dan ne bo nič kaj prijeten, jutri pa nas morda čaka krasna jesenska nedelja.


Današnji dan bo v Sloveniji zaznamovalo pretežno oblačno vreme s krajšimi deževnimi obdobji.

Najbolj oblačno bo v osrednjem delu države, medtem ko se bo proti večeru v zahodnih krajih oblačnost vendarle nekoliko razkadila.

Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo v tem delu države prinesla nekoliko toplejše temperature. Tam se bodo najvišje dnevne temperature gibale okoli 16 °C, medtem ko bodo drugod po državi temperature ostale nižje, med 8 in 13 °C.

Jutri bo vremenska slika povsem drugačna. Pričakujemo sončno vreme, vendar bo zjutraj in v prvem delu dopoldneva po nižinah prisotna megla ali nizka oblačnost.

Kljub temu bodo najvišje dnevne temperature prijetnejše, med 15 in 18 °C, razen v Zgornjesavski dolini, kjer se bodo gibale okoli 13 °C. Zjutraj se bodo temperature gibale med 3 in 9 °C, v alpskih dolinah pa okoli 0 °C.

Vreme v Sloveniji trenutno zaznamuje šibko območje visokega zračnega tlaka nad severno in srednjo Evropo. Severni veter prinaša hladen in vlažen zrak, ki povzroča oblačno in rahlo deževno vreme.

Današnje vreme v sosednjih regijah bo podobno. Tudi tam bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim rahlim dežjem, vendar se bodo padavine popoldne umirile, zahodne pokrajine pa bodo deležne jasnejšega vremena.

Ob severnem Jadranu bo še vedno pihala šibka do zmerna burja, ki bo dopoldne ponehala. Jutri bo tudi v teh regijah večinoma jasno vreme, le zjutraj lahko ponekod pričakujemo meglo.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.