https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Domžale do zmage v Fazaneriji

5.10.2024  

Domžalčani so se v dvoboju z Muro razveselili prve zmage v letošnjem prvenstvu.

Fazanerija je gostila ekipi, ki imata v zadnjem času precej težav z doseganjem zadetkov. Mura ni zadela na zadnjih dveh tekmah, obe sta se končali z 0:0, Domžale pa so še brez zmage, zadnje tri tekme tudi brez zadetka, skupaj so jih do te tekme dosegli le pet. Danes pa so v izdihljajih dosegle šestega, ki je bil dovolj tudi za prvo zmagoslavje v sezoni. Kljub temu ostajajo na zadnjem mestu, Mura pa na šestem.

V uvodnih minutah so bili nekoliko odločnejši Domžalčani, ki so dvakrat kar nevarno zagrozili v kazenskem prostoru, a sta Florijan Raduha in obramba dovolj dobro opravila svoje delo.

Statistično sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni v prvem polčasu, ki ni ponudil niti ene resne priložnosti, obe ekipi sta po enkrat merili v okvir vrat.

Mura je nekoliko odločneje začela drugi polčas, vendar še naprej si ni priigrala prave priložnosti, so pa Domžale prišle v 61. minuti do strela, vendar je Danijel Šturm precej zgrešil z leve strani.

Prav Šturm je dve minuti pozneje izpeljal podobno akcijo, to pa končal z močnim strelom, po katerem je žoga zadela bližnjo vratnico. V 67. minuti je imel novo priložnost za goste Mario Krstovski, a tudi on ni bil dovolj natančen.

Domžale niso znale unovčiti svojih priložnosti, zdelo se je, da so eno svojih redkih izkoristili Sobočani v 82. minuti, ko je iz bližine zadel Borna Proleta. A pred njim je bil v prepovedanem položaju Leard Sadriu, tako je ostalo pri 0:0.

V prvi minuti sodniškega dodatka pa so Domžale povedle, Marcel Lorber se je odločil za strel z 18 metrov, žoga je takoj zadela Matica Vrbanca in v visokem loku preletela še Florijana Raduho za 1:0.

Tik pred koncem je po protinapadu imel lepo priložnost še Nick Perc, vendar je na koncu žogo poslal čez Murina vrata.

Mura bo v 12. krogu 19. oktobra gostovala v Celju, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Radomlje.

 

 

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vir: STA

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2024 ob 22:37 gost

      Gremo Junčaji in Oskar Drobne iz Mure ven !!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.10.2024 ob 22:38 gost

      Brez komentarja!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2024 ob 22:48 gost gost

      DOLARJI NE DELAJO LESTVICE HA PAČ PA SRCE KI BIJE ZA MURO ZATO TERAJTE TE TUJCE MAMO DOMAČE ZA DVE EKIPI NAPAKA NAJVEČJA JE TRENER TUNEK JE DOBRO NAPRAVO KO JE REKEL HVALA ČE NEGA KOMANDE NAD IGRAČI

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2024 ob 22:55 Lotnercan gost

      Prekleta siptarska banda!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2024 ob 22:56 Lotnercan gost

      Prekleta siptarska banda!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2024 ob 23:06 gost

      Tončiiiiiiiii Žlogaaaaaar..... Tončiiiiiiiii Žlogaaaaaar.. Tončiiiiiiiii Žlogaaaaaar.. Tončiiiiiiiii Žlogaaaaaar.. Tončiiiiiiiii Žlogaaaaaar.. Tončiiiiiiiii Žlogaaaaaar..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2024 ob 23:38 Samo povem gost

      Vajeni so oni ka ne zmagajo. Nikaj novoga za njih.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.10.2024 ob 0:14 Čunta gost

      Brez hrbtenice,trenerček oskarček

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.