https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklic cvrtnika zaradi tveganja električnega udara

14.10.2024 ob 16:20  

Distributer PRO-TRADE d.o.o., ki upravlja trgovino "Lonci in poklopci" v Ljubljani, je iz prodaje umaknil cvrtnik Korkmaz Vertex A486 zaradi tveganja električnega udara.


Produkt, ki ga proizvaja podjetje Korkmaz dis ticaret Ltd. iz Turčije, ne izpolnjuje varnostnih standardov po Direktivi LVD 2014/35/EU in pripadajočih standardih EN 60335.

Po poročilu iz sistema Safety Gate (št. A12/02707/24) so bile ugotovljene resne pomanjkljivosti pri zasnovi naprave. Uporabniška navodila ne vsebujejo opozorila, da naprava ni primerna za uporabo s časovniki ali daljinskimi upravljalniki. Poleg tega osnovna izolacija električnih vodnikov pod posodo lahko pride v stik z ostrimi robovi vijakov, kar lahko poškoduje izolacijo in vodi do nevarnosti električnega udara.

Distributer se je odločil za prostovoljni odpoklic izdelka, uporabnike pa poziva, naj prenehajo uporabljati cvrtnik in ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bo povrnjena kupnina.

Cvrtnik Korkmaz Vertex A486, ki je bil izdelan v Turčiji, predstavlja resno tveganje, zato je pomembno, da uporabniki ukrepajo in preprečijo morebitne nevarnosti.

Foto: Gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.