https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Jeruzalem med najboljšimi 100 trajnostnimi turističnimi praksami na svetu

16.10.2024 ob 15:45  

Med 100 najboljših trajnostnih turističnih praks na svetu, ki jih je letos izbrala mednarodna organizacija Green Destinations, se je uvrstilo tudi šest slovenskih destinacij, vključno z Jeruzalemom.


Slovenska turistična organizacija (STO) je ob tej priložnosti poudarila, da slovenske destinacije še naprej krepijo svoj sloves trajnostno naravnanih turističnih krajev.

 

Poleg Jeruzalema so med nagrajene destinacije uvrstili tudi Belo krajino, Brežice, Ljubljano, Miren-Kras in Roglo-Pohorje. Jeruzalem, znan po svoji vrhunski vinski kulturi in slikoviti pokrajini, je bil prepoznan zaradi svojih prizadevanj za povezovanje turizma z ohranjanjem lokalne dediščine in naravnega okolja, poroča STA.

STO je ob tem poudarila, da Slovenija z doslednim sledenjem trajnostni poti krepi svojo prepoznavnost v globalnem turističnem prostoru. "Močna prisotnost slovenskih zgodb med najboljšimi 100 na svetu ponovno potrjuje, da Slovenija utrjuje svoj sloves ene najbolj zelenih in trajnostno naravnanih držav," so še zapisali.

Stoterica izbranih praks predstavlja primere uspešnega povezovanja turizma z lokalnim okoljem na način, ki ohranja naravne vire in kulturno dediščino za prihodnje generacije.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.