https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

ÊDNA - KONCERT ob 10. letnici delovanja

Kdaj: Sobota, 19.10.2024 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Êdna je prekmursko štajerska skupina izkušenih glasbenikov, ki je zapisana križanju tradicionalnih ljudskih pesmi iz Prekmurja in Porabja s sodobnim, svežim pridihom. Pred šestimi leti so izdali svoj debitantski album z naslovom - Ajnc, cvaj, draj, lani junija pa svoj drugi album z naslovom - Slove rdeče, ki ga je predstavila na festivalu GODI BODI na Ljubljanskem gradu.


Êdna se je že predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, po različnih festivalih v Sloveniji, Grazer Sprachenfestu v Avstriji, večkrat tudi v Porabju. Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016), sodelovala je v dokumentarnem filmu Med Muro in Rabo (2022), bila gostja programa Prvi Radia Slovenija – Prva vrsta in Slovenska zemlja v pesmi in besedi.

Skupina ÊDNA se vam predstavlja:

TJAŠA CIGUT- vokal, klavir
LUKA SRAKA- kitara, spremljevalni vokal
LUKA ŠČAVNIČAR- kontrabas, spremljevalni vokal
JASMINA DAJČMAN- saksofon, trobenta, spremljevalni vokal
BLAŽ KOREZ – tolkala

V soboto, 19. oktobra se vam bo predstavila ob svoji 10. letnici delovanja v Gledališču Park Murska Sobota z izjemnimi gosti žensko vokalno skupino Katice in harmonikarjem, skladateljem, producentom Janezom Dovčom.

KARTE SO NA VOLJO V PREDPRODAJI IN NA DAN KONCERTA NA BLAGAJNI GLEDALIŠČA PARK MURSKA SOBOTA.

V PREDPRODAJI: 10 evrov
NA DAN KONCERTA: 12 evrov

    Fotogalerija