https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Štorklje pričele s treningi, še letos prve tekme s polno opremo

Murska Sobota, 1.3.2012  

Minulo soboto so igralci ameriškega nogometa Murska Sobota Storks pričeli s treningi. Uvodnega treninga se je udeležilo 22 članov od tridesetih, kolikor jih šteje klub, v svoje vrste pa vabijo nove igralce. V letošnjem letu bodo igrali še flag oziroma brezkontaktno varianto, pripravljajo pa se tudi na nabavo opreme.


Spomladanske temperature so na zelenice spravile tudi igralce ameriškega nogometa, tako so s treningi že pričeli tudi lani ustanovljeni Murska Sobota Storks. Prvega treninga se je udeležilo 22 od tridesetih članov, ki jih trenutno imajo, nekateri so komaj čakali, da se konča zima.

"Prvi trening je minil za igralce najbrž naporno, mislim pa, da so bili vsi več kot veseli, da so znova na igrišču po dolgem premoru. Vsi pa posebej pričakujejo začetek treningov z opremo," nam je o uvodu v novo sezono povedal vodja za zdaj edinega prekmurskega kluba ameriškega nogometa Marko Štumpf ter dodal, da se bo na začetku delalo na moči in kondiciji, nato pa se bodo usmerili v specifične treninge po pozicijah.

Jeseni prve tekme z opremo, mlajši pa bodo še naprej igrali flag

Štorklje so lani v flag državnem prvenstvu pokazali, da bo na njih v prihodnje potrebno računati, zaradi pomanjkanja igralcev pa nastopov v tackle footballu letos še ne načrtujejo. "Letos imamo namen nabaviti opremo in rekrutirati čim več novih igralcev, zavzemamo pa se še za ureditev stalnega terena za treniranje," pravi Štumpf. To pomeni, da bodo jeseni spet igrali v flag državnem prvenstvu, kjer si želijo osvojiti naslov prvo mesto, pred jesenjo pa bodo verjetno odigrali kakšen flag turnir.

Načrtuje se, da bodo v flag prvenstvu igrali bolj mlajši igralci oziroma novinci, saj je flag izjemno pomemben za spoznavanje z igro in učenje osnov, medtem ko bodo starejši člani jeseni že igrali prve prijateljske tekme s polno opremo.

Storksi vabijo nove člane

In kaj sporočajo interesentom, ki razmišljajo, da bi se pridružili Storksom? "Pridite v čim večjem številu, ker zdaj gre zares. Obljubimo vam, da boste pri nas trpeli! Šalo na stran, obljubimo vam lahko, da boste del ekipe, del velike družine, da se boste pripravljali in igrali enega od najbolj atraktivnih športov, kjer ne zmanjka adrenalina," sporoča vsem potencialnim novincem Štumpf.

Treningi v Fazaneriji za teniški igrišči potekajo v soboto in nedeljo ob 15. uri, ob sredah pa bo 15.30 uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.