https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Mateja Raščana lovijo upniki

19.03.2012 ob 14:12  

Upniki Dela Revij so predlagali stečaj družb Monera in Rašica Point.

Upniški odbor družbe Delo Revije v stečaju je minulo sredo na ustanovni seji podal predlog za prijavo začetka stečajnega postopka družb Monera in Rašica Point, ki ju vodi Matej Raščan. Kot navajajo v Financah, Monera, s katero je Raščan obvladoval Delo Revije, največji slovenski revijalni družbi dolguje več kot 33,3 milijona evrov, slab milijon evrov pa jim dolguje tudi Rašica Point.

Matej Raščan (v sredini) v družbi Romana Repa in Janeza Škrabca.

Monera in Rašica Point nezmožni vračati posojila

Monera, takrat lastnica družbe Delo Revije, je od založniško-revijalne družbe pridobila posojilo, vredno nekaj več kot 33,3 milijona evrov. Lani septembra je družba Delo Revije pogodbo prekinila in pozvala Monero, naj vrne posojilo, ta pa tega zaradi plačilne nesposobnosti in ker nima premoženja in sredstev za vračilo posojila, ne odplačuje. Upniški odbor je na podlagi tega izoblikoval mnenje, naj se za Monero predlaga začetek stečajnega postopka.

Podobno so predlagali tudi za Rašico Point, ki po posojilni pogodbi iz junija lani Delo Revijam dolguje nekaj manj kot milijon evrov. 

KBM Leasing oddal Delo Revije v najem

Družba Delo Revije, ki je izdajala tudi revije Lady, Stop, Jana, Kih in Radar, je v stečaju od zadnjega avgusta 2011. Blagovne znamke je zaradi neporavnanih obveznosti zasegla NKBM in jih prodala svoji hčerinski družbi KBM Leasing. Ta jih je oddala v najem družbam iz skupine Krater: Salomonu, Dolenjskemu listu in RGL-u.

Foto: Rasica.si

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2012 ob 16:44 grdi gost

      Tou barabo zaprejti za vse večne čase

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.