https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lani so največ ur delali delavci v gradbeništvu, najmanj v javni upravi

02.04.2012 ob 7:21  

Zaposlene osebe v Sloveniji so v zadnjem četrtletju lani po podatkih državnega statističnega urada opravile 301 milijon delovnih ur, kar je 4,2 odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2010.


Lani je bilo tako skupaj opravljenih 1,14 milijarde delovnih ur oz. 3,5 odstotka manj kot v letu 2010. Obseg opravljenih delovnih ur se zmanjšuje že tri leta. Glede na začasne podatke statističnega urada se je obseg opravljenih delovnih ur v zadnjih treh mesecih lanskega leta na letni ravni zmanjšal v vseh dejavnostih, razen v dejavnosti oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja, kjer so zabeležili 3,2-odstotno rast.

V primerjavi z enakim obdobjem leta 2010 se je obseg opravljenih delovnih ur sicer najbolj zmanjšal v dejavnosti poslovanje z nepremičninami (-10,1 odstotka) in dejavnosti gradbeništvo (-9,5 odstotka).

Foto: www.sxc.hu

Med oktobrom in decembrom lani je zaposlena oseba opravila povprečno 141 delovnih ur na mesec, kar je pet ur manj kot v enakem obdobju leto dni pred tem. Povprečno največ delovnih ur na mesec so ob koncu minulega leta opravile osebe, zaposlene v dejavnosti gradbeništvo (148) ter v dejavnosti promet in skladiščenje (145); povprečno najmanj pa osebe, zaposlene v dejavnosti javna uprava in obramba ter dejavnosti obvezne socialne varnosti (133).

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.