https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Delavci v lendavskem Integralu bodo jutri stavkali

Lendava, 03.04.2012 ob 9:30  

Potem ko zahteve delavcev v Integralu Lendava do včeraj niso bile izpolnjene, so delavci lendavskega Integrala za jutri napovedali stavko.


Predsednica sindikata v Integralu Zdenke Bobovec je za Murski Val včeraj povedala, da so na zboru zaposlenih ugotavljali, da je "vodstvo družbe, tako direktor mag. Štefan Kepe kot prokurist gospod Gregl in pa tudi člani nadzornega sveta zelo neodgovorno reševalo zahteve zaposlenih . To pomeni, da niti enkrat ni prišlo do nobene ponudbe, da bi se stavkovni odbor z vodstvom podjetja tudi pogajal. Prišlo je res do enega srečanja in sicer v petek z direktorjem družbe, vendar z njegove strani ni bilo ponujene nobene zadeve, ki bi lahko rešila te stavkovne zahteve oziroma pripomogla k temu, da ne bi prišlo do stavke."

Predsednica sindikata je dodala, da so delavci, predvsem šoferji dobili izplačane dnevnice v višini 300 evrov. "To je vse, kar je v zvezi z izpolnitvijo zahtev tudi bilo."

Delavci so si bili tako včeraj enotni, tako kot pred napovedjo stavke, kar so tudi potrdili s samimi podpisi, da to ni to, torej da njihove zahteve niso izpolnjene. Njihove zahteve so bile: dnevnice za mesec januar in februar 2012, plača s prispevki za mesec februar, prevoz na delo za februar in nadomestilo za malico. "Nobena zahteva torej ni bila izpolnjena, in torej v sredo, 4. 4. ob 7. uri zjutraj se bo v družbi Integral Lendava začela tudi stavka,“ je za Murski val še dejala Zdenka Bobovec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.