https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

FOTO: Zaposleni v Integralu Lendava pričeli s stavko, pred podjetjem igrajo nogomet

Lendava, 04.04.2012 ob 12:16  

Potem ko se vodilni v podjetju Integral Lendava na zahteve zaposlenih niso odzvali, je 57 zaposlenih danes zjutraj pričelo s stavko.


Do stavke je prišlo, ker vodilni v podjetju Integral Lendava do ponedeljka niso izpolnili stavkovnih zahtev zaposlenih. Slednjiso bili danes zjutraj obveščeni, da so jim včeraj sicer nakazali prispevke za januar, a podjetje jim dolguje še plače in prispevke za mesec februar, prevoz na delo ter izplačilo februarskih dnevnic in nadomestila za malico.

Pogajanja z vodilnimi so bila dopoldan praktično nemogoča, ker vodstvo podjetja ni poslalo nikogar, ki bi se z zaposlenimi pogajal. Ob odsotnosti direktorja Štefana Kepeja, ki je na bolniški, bi pogajanja z zaposlenimi moral prevzeti prokurist Boris Gregl, ki pa je odstopil. Tako delavci čakajo na sogovornika, ki bi, kot pravi predsednica sindikata Integrala Lendava Zdenka Bobovec, „resno pristopil k temu in poskušal reševati tako usodo zaposlenih delavk in delavcev kot reševati tudi samo družbo Integral Lendava.“ Delavci so odločeni, da bodo s stavko nadaljevali, dokler njihove stavkovne zahteve ne bodo izpolnjene.

Družba Integral Lendava ima sicer blokiran račun zaradi dolga Petrolu v višini 134 tisoč evrov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2012 ob 12:47 streško gost

      Druge nede kak da se ten pohlepnežon uprejo. A zdaj pa bižijo pred delavci in so na bolniški,kao.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2012 ob 14:12 * gost

      Žalostno, še en dokaz, da ne živimo v pravni državi, tajkuni so vse pokradli..ostalo ni nič, kaj je pa najhuše pri vsej tej situaciji, vsi tajkuni so na svobodi, nihče jim nič ne more..narod si bo slej kot prej vzel pravico v svoje roke..revolucija je neizbežna..grad gori, grof beži, vino teče, naj še teče kri..zgodovina se ponavlja..slej kot prej..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2012 ob 15:20 đuro gost

      dugo so zdržali. nekda so tej šofejri (nešterni so že f penziji), direktore(balantič,...) pred rampof čakale pa jih nej naprej püustile. tej lublančarge so jih pa dugo vö jeb.... samo zaj so inačiši časi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2012 ob 16:07 pilot gost

      Geza Gömboš de vse rešil, on je pravi maher.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2012 ob 21:01 pika gost

      Že je zadnji čas ka se narod zača buniti.To je sramota ka delajo z ljudmi.Vepa v tej bogi lendavi pomalem niti ene poštene fabrike nede več,vse bodo zapravili-lopovi prokleti drugo več človek nemre praviti........SRAMOTAAAA!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.