https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurski rokoborec Jure Kuhar jutri prvič v boj za olimpijsko vozovnico

Sofija, 20.4.2012  

V glavnem mestu Bolgarije Sofiji se bo jutri odvijal prvi od treh kvalifikacijskih turnirjev v rokoborbi za olimpijske vozovnice. Tam se že nekaj časa nahaja in pripravlja tudi rokoborec iz Dankovec Jure Kuhar, ki se želi prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Če mu ne bo uspelo jutri, bo imel priložnost še na dveh turnirjih.


Član Rokoborskega društva Sobota Jure Kuhar je s sedmim mestom na zadnjem svetovnem prvenstvu le za las zgrešil uvrstitev na Olimpijske igre, ki bodo poleti v Londonu, ni pa še izgubil možnosti in upanja, da bi vendarle zastopal Slovenijo na največjem tekmovanju na svetu.

Na voljo ima namreč še tri kvalifikacijske turnirje, na katerih si lahko pribori olimpijsko vozovnico. Priprave na te pomembne turnirje so se pričele že dobriva dva tedna po septembrskem svetovnem prvenstvu. "Najprej seveda z bazično pripravo, zdaj proti koncu pa večinoma delo na blazini. V novembru sem tako bil tri tedne na planini Belmeken v Bolgariji, takoj zatem teden dni na Rogli, za tem mesec dni v Ameriki. Sledilo je še teden dni priprav na Hrvaškem, zdaj pa se  že tretji teden nahajam v Bolgarskem Tetevenu, kjer bom tudi pričakal začetek kvalifikacij," nam je opisal potek priprav Jure Kuhar.

Ne obremenjuje se s pričakovanji

Kot že rečeno bo prva priložnost za uvrstitev na olimpijske igre že jutri v Sofiji. Na tem turnirju ne tekmujejo tekmovalci, ki so že uvrščeni na OI, vseeno pa Kuhar pričakuje močno konkurenco. "Na prvem turnirja v Sofiji bo konkurenca zelo huda, saj je to kontinentalni turnir in Evropa ima najboljše tekmovalce, poleg tega pa v London vodita samo prvi dve mesti," odgovarja Kuhar

Kakšna pa so njegova pričakovanja? "Kar se tiče pričakovanj ne pričakujem nič in se s tem ne obremenjujem preveč. Grem sproščeno v te kvalifikacije predvsem pa grem dat svoj maksimum," skromno odgovarja Dankovčan.

Po Bolgariji še Kitajska in Finska

Če se Kuharju ne bo izšlo v Sofiji, bo še vedno imel dve priložnosti. Drugi turnir bo potekal na Kitajskem, tretji pa na Finskem. Na omenjenima turnirjema bodo nastopili tekmovalci z celega sveta, na Kitajskem se bodo podelile tri vstopnice, na Finskem pa še dve. Ni zanemarljivo, da na imajo na kvalikacijskih turnirjih pravico nastopa samo tekmovalci iz držav, katere še nimajo norme. Konec vseh kvalifikacij pa bo 6. maja. Kako močno pa si želi v London odpotovati pomurski rokoborec? "Kar se tiče OI, moram prvo dati skozi kvalifikacijsko sito in potem bom razmišljal naprej. Zagotovo bo pa najprej sledil počitek za kakšnih 10 dni."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.