https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ankete: Soboški župan dr. Jevšek uspešno vodi občino

Murska Sobota, 25.04.2017 ob 12:30  

Dnevnik Večer je opravil javnomnenjsko anketi, v kateri so se osredotočili na vzhodni konec Slovenije. Od šestih mestnih občin je prav v Murski Soboti glede razvoja največje zadovoljstvo, med župani pa je dr. Aleksander Jevšek za malenkost zaostal samo za Bojanom Šrotom.

Na vseh koncih sta bili kot največja težava izpostavljena delovna mesta in gospodarski razvoj, ter še ceste, zdravstvo, sociala. Konkretneje pri Murski Soboti je kar polovica vprašanih kot največjo težavo povedala delovna mesta, medtem ko infrastruktura v samem mestu po njihovem ni problematična, drugače je v okoliških krajih.

Kar se tiče razvoja je največje zadovoljstvo v Murski Soboti, kjer je kar 61 odstotkov vprašanih povedalo, da gre razvoj v pravo smer, sledita Celje (56%) in Velenje (54,5%), medtem ko je na Ptuju z razvojem zadovoljna le slaba petina, v Mariboru pa zgolj desetina vprašanih.

V Murski Soboti, Celju in Velenju okoli  tretjina vprašanih meni, da je stanje približno enako, še nekoliko več pa v Slovenj Gradcu, medtem ko je ta odstotek na Ptuju 47,6 in v Mariboru 51,5.


V Murski Soboti je samo 8,1 % povedalo, da občina razvojno nazaduje, manjši odstotek je samo še v Celju (5,5), medtem ko v Mariboru to meni kar 38 %, na Ptuju pa 27,5 %.

Jevšku največji odstotek uspešnosti in najmajši odstotek neuspešnosti

V anketi so pod drobnogled vzeli tudi župane šestih mestnih občin z vzhodnega dela Slovenije, pri čemer je murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek prejel oceno 3,82, kar pomeni, da dobri dve tretjini anketiranih pravita, da je pri svojem delu uspešen ali pa zelo uspešen. V tej kategoriji je za 0,03 % boljši samo celjski župan Bojan Šrot, oceni malo pod 3,5 sta prejela velenjski Bojan Kontič in slovenjegraški Andrej Čas, medtem ko je bil ptujski Miran Senčar prejel oceno 2,95. Najnižjo oceno si je prislužil mariborski župan dr. Andrej Fištravec, zgolj 2,30, kar ni niti čudno, saj je njegovo delo kot uspešno ocenilo samo nekaj manj kot deset odstotkov.

Največji odstotek uspešnosti je prejel dr. Jevšek, kar 71,7 %, sledi Šrot 67 %, ob tem pa je prejel tudi najmanjši odstotek v kategoriji neuspešno, edini pod desetimi odstotki. Za primerjavo so bralci dr. Fištrovcu tu namenili malenkost pod šestdeset odstotki.


Če bi bile danes volitve, bi slavila SDS

V osmi volilni enoti, kamor spadajo pomurske občine, je bilo kar 39,7 odstotka vprašanih neopredeljenih, 19,1 odstotka ne bi volilo, največ, 11,7 odstotka vprašanih pa bi svoj glas namenilo stranki SDS. Sledi SD z 9,7 odstotka in DeSUS s 4,8 odstotka, SMC s 3,9 odstotka, ZL s 3,4 odstotka, NSi z 2,9 odstotka, SLS z 1,5 odstotka in ZaAB z 1,1 odstotka. 

Podobno razmerje je tudi v vseh treh volilnih enotah na vzhodnem koncu Slovenije, kjer bi na volitvah, če bi bile danes, slavila SDS, sledijo SD, SMC, DeSUS, ZL, NSi, SLS in ZaAB. Enak strankarski vrstni red je Ninamedia dobila minulo nedeljo na nacionalnem vzorcu v raziskavi, ki jo je včeraj objavil Dnevnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2017 ob 14:17 Bko gost

      ...po anketi Večera. Mislen ka smo tukaj že končali. Samo naslov je trbelo prešteti. Očitno se je predvolilna kampanja poustvarjanja javnega mnenja že začela.

      11 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2017 ob 15:30 gost

      verjetno anketa napravaljena saj njim gre vse na roko aja nesmemo njih žalit saj tam tud dobo volitve na pušči tak so romi rekli da bodo dobili vse slačilnice intd kje so tuji investitorji kje je obečano da mura dobila reflektorje in ostale stvari samo so dobili matrijal za obnovo slačilnic

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2017 ob 15:44 gost

      Čestitke Jevšku imamo najboljšega župana v Sloveniji njegovo delo se vidi Postajamo napredno moderno mesto se vidi daga pozna cela Slovenija zato lahko marsikaj zrikta. KO je bil Štihec je Sobota propadala gledal je samo za svoj žep

      38 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2017 ob 15:50 gost-ta gost

      Ka se tiče Gutaljove, mimogrede tan nemreš komentirati, ka so zaprli, bi povedo samo to, ka moreš meti dobre odvetnike, pa jih tudi dobro plačati, če maš od kod. Te je vse v redi, pa tak, kak ti želiš. Tak je pač prinas, mami,mani,mani. Ka se pa tiče ankete za župana, pa jo pozdravlan , je pa to odraz tega, ka mislijo občani. Napredek je viden, tak dale. Ka se pa tiče, ka bi zmagala SDS, pa dvomim. Ne ven, zakoj bi to stranko sploh bilo smiselno volot? Bili so že na oblasti, pa nej bilo haska, še več, te so se dogajale največje svinjarije v Slov., tak, ka nega razloga, ka bi še kda bili. Sicer pa takše ankete so varljive, ka se je že pokazalo, naj samo prinas, tudi drugod.

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2017 ob 16:52 povezani gost

      http://www.vecer.com/kadrovski-vrtiljak-v-murski-soboti-dosegli-so-dno-6258753

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.04.2017 ob 17:23 gost

      Ka Celec, zakoj ne dovoliš komentiranje pod temo dobljene tožbe Gutaljeve proti občini zaradi nezakonite odpovedi ki jo je podpisal Jevšek. Se mu tako zahvaljuješ ka si bil pa imenovan za direktora.... no zdaj pa hitro brisat komentare

      19 55 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2017 ob 18:00 gost

        Kot prvo. Sodba ni pravnomočna in gre na višje sodišče, kjer bodo zadevo obravnavali trije neodvisni sodniki. Gutaljeva je družinska prijateljica Ivančiča iz policije (skupaj so bili tudi na otvoritvi spartacusa). O njenem odvetniku, sodniku na delovnem sodišču in nadaljne povezave, kdo pozna zadevo si lahko sam ustvari sliko.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.04.2017 ob 18:57 gost

      A Jevšek bivši šef kriminalistov slo pa nima kolegov... sicer pa kaj sploh ima veze Ivančič v tej zgodbe? Če bi kriminaliste delali svoj posel bi Jevška že zdavnaj ovadile-a kaj ko ima Jevšek na tožilstvu veze in se vse zavrže. Poglednite si samo kak na občinski zemlji Polaničev Pomgrad državi krade gramoz... no kje ste organi pregona-ste že raziskali?

      4 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2017 ob 20:29 gost

        Pijtaš ka ma veze Ivančič v toj zgodbi, po druge strane pijšeš o Jevške , ka ma veze na tožilstvu! Zgornji komentator ti je fajn napiso povezave! Samo moreš fajn večkrat preštete, ka boš razmo!

        0 8 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.04.2017 ob 22:54 robertinjo gost

      se bližajo volitve, ka se je začalo talati minuse in pluse? V nobeni temi nega telko + ali - samo v politično obarvanih. Ka mislite, ka smo bedaki ka toga ne opazimo in ne vemo ka je zadaj?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.04.2017 ob 0:07 gost

      eden je napijso-sodba ge je Gutaljeva dobila tožbo proti občini (torej jo je Jevšek nezakonito odpustil) gre na višje sodišče. Ka je tej tip iz občine ka zna ka de se Jevšek pritoužo na višje sodišče? Te de občina še vejčje obresti mogla plačate. In tej bi mogo plačate Jevšek in Đurov iz lastnega žepa-že od začetka sta oba težka pravnika znala ka delata nezakonito pri odpuščanje Gutaljeve.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2017 ob 12:18 gost

        Višje sodišče je neodvisno in nemre več prijateljstvo odločate!!! Več sodnikov skupaj!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.04.2017 ob 8:41 faca gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2017 ob 10:01 cecek gost

      Đurov tüdi ne bo več tak močen ko bo drugi župan moral si bo iskati službo .Vse enkrat mine

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. face
      27.04.2017 ob 11:20 face

      Samopromocija dobro dela, drüjgo pa kak-tak

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.04.2017 ob 12:18 gost gost

      Ide dež, šteroga nan Komunala na županovo komando tak fajn računa. Baje 10x več kak indri. Ste poslűjšali Trn v pet? Na pijtanja so pa glűji. Nikak njin je rejdno gor stoupo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.04.2017 ob 20:35 gost

      JEBEM RDEČE VSE PO SPISKI

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.04.2017 ob 10:58 rdeči blefer gost

      Kar ste si izvolil, to zdaj prenašajte, plačujte višje položnice, povezujte se, vozite se z električnimi avti in sanjajte VIP ložo na Red Bullu :) Prepričan sem, da se vam je obljubljeni nasmeh že vrnil na lica in da ste že našli obljubljeno dušo mesta. Za ostalo obljubljeno kot npr. pokriti bazen, nove investitorje, nova delovna mesta, oživitev centra mesta ipd. pa se lahko obrišete pod nosom.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.04.2017 ob 12:04 Cuzek gost

      Glij san zvedo: Petrol pucanje deža sobočancon na soboškoj čistilnoj račun 25x več, kak Vodovod kanalizacija Ljubljana ljubljančanom. Lekaj so cenijki na interneti. Moren preveriti. Župan je pa ful prijazen da ga slikajo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.