https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poskus umora v Melincih: 18-letnica v spalnici s kladivom po glavi nad 26-letnico

Melinci, 18.07.2012 ob 11:12  

26-letnica, nad katero se je spravila mladenka, ki je šele pred kratkim dopolnila 18 let, je s poškodbami glave končala v bolnišnici.

 

Murskosoboški policisti in kriminalisti so takoj odšli na kraj dejanja in začeli z zbiranjem obvestil, kot tudi opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Ugotovili so, da je v ponedeljek med 4.30 in 4.36 uro v stanovanjsko hišo v Melincih prišla mlajša ženska, ki je odšla v spalnico, kjer je s kladivom po glavi večkrat udarila 26-letno oškodovanko.

Kričanje je slišala 62-letna oškodovanka in je takoj stekla v spalnico. Ob prihodu v spalnico je osumljena napadla tudi njo in jo s kladivom udarila po glavi. Po prerivanju je osumljenka zbežala v neznano smer.  

Policisti so zaradi utemeljenega suma  izvršitve kaznivega dejanja umora odvzeli prostost 18-letni osumljenki iz Gančan, pri kateri je bila pozneje na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika opravljena hišna preiskava.  

Ljubosumje botrovalo napadu?

Na podlagi zbranih obvestil, materialnih dokazov in pridobljenih mnenj  je bila napisana kazenska ovadba zoper 18-letno osumljenko zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

26-letna oškodovanka je utrpela hude telesne poškodbe, 62-letna oškodovanka pa lahko telesno poškodbo. Najstnica  naj bi po neuradnih podatkih brutalno dejanje storila iz ljubosumja.

Izrečena ji je prepoved približevanja

18-letnico so danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa ji ni odredil pripora, temveč le prepoved približevanja žrtvi, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.