https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Borut Pahor v Gornji Radgoni: Nihče iz krize ne more sam, potrebno je sodelovati

Gornja Radgona, 01.08.2012 ob 7:20  

Včeraj se je v Gornji Radgoni ustavil bivši predsednik vlade in kandidat Socialnih demokratov za predsednika Republike Slovenije Borut Pahor.

To kulturno – politično srečanje, ki je s strankarskimi kolegi, simpatizerji in naključnimi obiskovalci potekalo v Pizzeriji Casa del Nonno, je na nek način uvod v večere, ki jih bo imel vse do začetka zime, povsod po Sloveniji. Tokratno srečanje je, v sklopu projekta »Skupaj smo sposobni doseči nepredstavljivo, če smo enotni«, kot poskusno potekalo v sproščenem, manj politično obarvanem vzdušju, ob zvokih kitare izpod prstov Saša Zvera
Na njem je bivši premier pojasnil svoj pogled na čas ki ga živimo in na tistega, ki po njegovem mnenju prihaja -  kako bi ga lahko skupaj sooblikovali.

To kulturno – politično srečanje, ki je s strankarskimi kolegi, simpatizerji in naključnimi obiskovalci potekalo v Pizzeriji Casa del Nonno, je na nek način uvod v večere, ki jih bo imel vse do začetka zime, povsod po Sloveniji. Tokratno srečanje je, v sklopu projekta »Skupaj smo sposobni doseči nepredstavljivo, če smo enotni«, kot poskusno potekalo v sproščenem, manj politično obarvanem vzdušju, ob zvokih kitare izpod prstov Saša Zvera.

Na njem je bivši premier pojasnil svoj pogled na čas, ki ga živimo in na tistega, ki po njegovem mnenju prihaja -  kako bi ga lahko skupaj sooblikovali. 

V slogi je moč

Ponovil je besede, izrečene na kongresu stranke v Kočevju meseca junija, in sicer da se zaradi svojih političnih in osebnostnih izkušenj, ki jih je pridobil kot poslanec domačega in evropskega parlamenta, kot predsednik parlamenta in kot predsednik vlade počuti, da je na nek  način dozorel – tako on kot čas. »Vedno sem bil človek, ki je v nekom drugem iskal, kar je dobrega v njem. Vedno nekdo, ki je verjel v to, da je v slogi moč. Vedno nekdo, ki je poskušal to moč združevati - tako v politiki kot v osebnem življenju,« je še dodal.

Skupaj smo sposobni doseči nepredstavljivo

Potreba današnjega časa, po njegovih besedah, tako slovenskega kot evropskega je, da skušamo strnit vsa znanja in vse izkušnje in da ne navkljub ampak prav zato ker smo različni med sabo, strnemo vse moči in kar nam je skupnega, da premagamo krizo, v katero je zašla ne samo Slovenija ampak cel svet okoli nas. Njegovo mnenje je da: »Nihče iz tako globoke krize ne more iti sam kot zmagovalec, ampak smo lahko zmagovalci samo če sodelujemo - in skupaj uspešno pridemo iz te krize.«

Njegov pogled ni optimističen

Pred nami sta po Pahorjevih besedah dve poti, zato se sprašuje: »Ali bo med nami Slovenci, ali bo med nami Evropejci, prevladalo tisto kar nam je skupno in težnja k temu da krepimo kaj je skupnega? Ali bo prevladala težnja, da se krepi tisto kar nas razlikuje in bomo razklani, propadli?« To je posebej pomembno vprašanje za čas, ko se zdi, da krize ni konec, ampak se šele prav začenja -  in  ta ugotovitev oziroma vtis po njegovem mnenju morda sploh ni napačen.

Želi si, da Slovenijo peljemo v smer skupnosti evropskih držav, ki jih bo val krize navdihnil s tem da bodo gradile tisto kar je skupnega med njimi. Po njegovi napovedi bo del Evrope šel naprej veliko bolj povezan - nekateri mu dajejo že nekaj časa ime Združene države Evrope – in si želi, da bi bila njegova domovina del tega, saj se bomo drugače težje soočili s krizo. Po njegovih besedah je »od naših ravnanj odvisna naša usoda«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2012 ob 8:34 artur gost

      Barbika, vej si pa stranke nej lado pa Golobov pa Še kakšne pasme, nej pa ka bi državo vodo. Pa še lekar te na potüo Glanzkopf podpera, tak ka ne hvala. Pa lejko se na trepalnice postaviš

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.