https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Martinuzzi in Opecova: Bilančni dobiček Vzajemne naj se izplača v obliki znižanih premij

28.08.2012 ob 9:57  

Člani skupščine Vzajemne se bodo danes sestali na seji, na kateri bodo predvidoma obravnavali letna poročila o poslovanju zavarovalnice, poročilo neodvisnega revizorja in nadzornega sveta ter odločali o razporeditvi bilančnega dobička zavarovalnice. Nekateri člani skupščine pa predlagajo tudi zamenjavo nadzornikov.


Zavarovalnica Vzajemna je v preteklem letu ustvarila 246,5 milijona evrov čistih prihodkov od zavarovalnih premij in 2,4 milijona evrov čistega dobička. O bilančnem dobičku v višini 1,3 milijona evrov mora odločati skupščina zavarovalnice. Uprava in nadzorni svet predlagata, da se bilančni dobiček v višini 1,133 milijona evrov razporedi v varnostne rezerve, preostanek pa naj ostane nerazporejen.

A sta člana skupščine Marko Martinuzzi in Jasmina Opec predlogu uprave in nadzornega sveta vložila nasprotni predlog, s katerim predlagata, da se del bilančnega dobička v višini 0,9 milijona evrov izplača članom v obliki znižanih premij.

Po njunem mnenju je v času gospodarske in socialne stiske odgovornost zastopnikov ta, da sprejemajo ukrepe, ki bodo zavarovancem omogočala omilitev njihovih bremen. Ob tem sta spomnila, da je Vzajemna že marca lani zvišala premije, pri čemer pa menita, da takratne ocene o dejanski potrebi po dvigu zavarovalnih premij niso bile preveč natančno izračunane, dvig premij pa da ni bil najbolj v skladu z interesi zavarovancev.

Trije člani skupščine Stojan Auer, Irena Kos in Julka Gojković pa so podali tudi predlog za razširitev dnevnega reda, s katerim predlagajo odpoklic sedanjih nadzornikov ter imenovanje novih. Za nove člane nadzornega sveta predlagajo Rajka Stankovića, Šimeta Ivanjka in Gordana Šibića.

Kot razlog za predlog zamenjave nadzornikov so med drugim navedli nepotreben konflikt z agencijo za zavarovalni nadzor glede časovne omejitve imenovanja nove uprave zavarovalnice, kršenje statuta zavarovalnice in poslovnika nadzornega sveta.

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2012 ob 10:49 Borut gost

      ... premija bi se tako znižala za celih 10 centov na mesec ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2012 ob 10:56 gost gost

      daj ka pa glumita glih vaj bodo upoštevali ? ge sta pa bila za predlogami pred podražitvijo ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.