https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Veržej: Cene vrtca bodo nižje, vsem študentom za vpis v višji letnik 80 evrov

Veržej, 26.09.2012 ob 7:00  

Cena varstva otrok v Vrtcu Veržej bo odslej znašala 486,05 evrov ali 377,93 evrov. Občina Veržej bo študente za napredovanje v  višji letnik nagrajevala z 80 evri ne glede na stopnjo študijskega programa.


V vrtcu potreba po novih zaposlitvah

Na 14. redni seji občinskega sveta občine Veržej so občinski svetniki obravnavali predlog sistematizacije dela v Vrtcu Veržej za obdobje 1. september 2012 do 31. avgust 2013. Ravnatelj vrtca, Borut Casar, je občinske svetnike seznanil s spremembami v tamkajšnjem vrtcu. V varstvo so namreč sprejeli otroka s posebnimi potrebami, zaradi česar bo vrtec moral otroku za tri ure zagotoviti specialnega pedagoga ter stalnega spremljevalca. Pojasnil pa je, da povišani stroški, ki bodo s tem nastali, ne bodo všteti v ekonomsko ceno vrtca, ampak bo ta strošek bremenil občino.

Cene varstva otrok znižali, kmalu pa pričakujejo nove spremembe cen

Obravnavali so tudi predlog Sklepa o določitvi ekonomskih cen vzgojno-varstvenih programov v Vrtcu Veržej. Kot je pojasnil ravnatelj Casar, so cene njihovega vrtca ostale nespremenjene od aprila 2010. Nespremenjene cene jim je po njegovih besedah kljub povišanju nekaterih izdatkov uspelo ohraniti predvsem zaradi varčevanja, npr. pri čistilih, stroških popravil ipd., izpostavil pa je, da pri hrani niso varčevali. Zakon o uravnoteženju javnih financ pa je znižal plače zaposlenim, zaradi česar lahko sedaj nekoliko znižajo ekonomsko ceno vrtca. Tako ekonomska cena za jaslice namesto prejšnjih 493,78 evrov sedaj znaša 486,05 evrov, ekonomsko ceno za II. starostno skupino pa so s 380,92 evrov znižali na 377,93 evrov.

Casar je še opozoril, da bodo ceno varstva morali zaradi podražitev hrane in energentov vnovič izračunati kmalu po novem letu.

Nekatera predvidena plačila bodo padla v prihodnje leto

Osrednja točka dnevnega reda je bil rebalans proračuna, kjer so se svetniki seznanili s spremembami, ki so se zgodile v času od sprejetja proračuna. Med vidnejšimi vplivi, ki so vplivali na rabalans proračuna, je župan Slavko Petovar izpostavil Zakon o uravnoteženju javnih financ, ki je vplival tako na nekatere prihodke kot tudi odhodke, in investicije, ki so se pričele nekoliko kasneje, zaradi česar so plačila zapadla v prihodnje leto (med drugim tudi Pomurski vodovod).

Poenotena stimulacija študentom za vpis v višji letnik

Svetniki pa so na ponedeljkovi seji odločali tudi o poenotenju višine denarnih nagrad študentom za napredovanje v višji letnik. Odločili so, da bo vsak študent v občini ne glede na stopnjo študijskega programa za vpis v višji letnik nagrajen s stimulacijo v višini 80 evrov. Za diplomo po bolonjskem študiju bodo študentje nagrajeni s trikratnim zneskom, za magistrsko nalogo bolonjskega študija s petkratnim zneskom, za znanstveni magisterij s sedemkratnim zneskom, za doktorat po bolonjskem programu z osemkratnim zneskom in za znanstveni doktorat z desetkratnim zneskom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. dartmoor
      26.09.2012 ob 15:24 dartmoor

      pohvale vredno! prihodnost je na mladih

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2012 ob 15:34 tonček gost

      Vsa pohvala.Mislim , da so idejo dobili od Mestne občine Murska Sobota.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.