https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Denis Vrbanec - ples in adrenalinski športi na deski so njegov hobi

31.10.2012  

Denis Vrbanec, ki se lahko pohvali z naslovom naj športnika leta 2011, je del odličnega teama Plesne šole Zeko. Osemnajstletnik uživa v breakdenceu, electric boogieu, hip-hopu in v adrenalinskih športih na deski.

 

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Osemnajstletni Denis Vrbanec iz Moravskih Toplic, ki je osnovno šolo obiskoval v Bogojini, trenutno pa zaključuje športno gimnazijo v Murski Soboti, je nad plesom navdušen že šest let. Navdušuje ga tako breakdance kot electric boogie ter hip-hop. "Zadnji omenjeni mi je najbolj pri srcu," je hitro pripomnil, k temu pa dodal še, da se s hip-hopom ukvarja zadnji dve leti.  

Ples kot svobodno izražanje njegovih čustev

"Zame ples predstavlja neko svobodo izražanja mojih čustev na glasbo seveda, ki se je ne da opisati. Pri plesu je dovoljeno vse, imaš svoja pravila in pa svoje meje. Najlepše pri plesu je, da ljudem lahko s svojim telesom pokažeš glasbo in jo še bolj začutijo," pravi plesni navdušenec, ki sta ga nad samim plesom navdušila prijatelja, ki zdaj več ne plešeta, poseben navdih pa je dobil tudi ob gledanju televizije.

"Kot je kadilec odvisen od cigaret, tako sem jaz od plesa"

Denis, ki sam zase v smehu pravi: "Kot je kadilec odvisen od cigaret, tako sem jaz od plesa," se je med najinim pogovorom vrnil v preteklost šest let nazaj, torej v čas njegovih plesnih začetkov. "Moji plesni začetki niso bili enostavni, ker, ko sem bil še 12 let star, sem bil zelo buckast in so zame bile nekatere stvari težje kot pa za ostale, zato sem se moral dvakrat bolj truditi. Da bi bil nek naravni talent, pa težko povem, ker sigurno nisem."

S trdim delom, veliko odrekanja, fizično močjo in posebno tehniko do uspehov

Čeprav so njegovi začetki bili težki, pa je s trdim delom, ki za sabo nosi tudi veliko odrekanja, v plesu uspešen. Pohvali se lahko z naslovom naj športnika leta 2011. "Mislim, da bi moral dobiti plaketo že okrog leta 2007, ker v tem času sem imel najboljše rezultate na svetovnih prvenstvih z ekipo The Chosen Ones. No ne vem, vsaj tako se mi zdi, ampak sem vseeno vesel, da sem to plaketo dobil leta 2011," pojasnjuje Denis in dodaja: "Med uspehi bi najbolj izpostavil naslov mladinskih svetovnih prvakov v breakdanceu, naslov državnega prvaka v electric boogieu, 4. mesto Hip-hop solo člani na mednarodnem turnirju v Sarajevu, največ mi pa pomeni polfinale šova Slovenija ima talent, kjer sem bil kot član plesne skupine ZEKO."

Denis ima vsaj tri treninge na teden v plesni šoli ZEKO, veliko pa vadi tudi doma, vse to pa zelo dobro uskladi s šolo in prijatelji. "Za electric boogie je najpomembnejša tehnika, torej različne vaje za mišice, ki jih moraš stisniti na ritem. Z drugimi besedami se temu reče "popping", pri breakdanceu je pomembna fizična moč, pri hip-hopu se npr. treba dostikrat posneti s kamero in potem vidiš, kaj moraš popraviti itd. Seveda je pomembna tudi prehrana in pa zadosti spanca," pravi in dodaja: "Moje izkušnje z breakdanceom so danes bolj slabe, ker ga ne treniram več zaradi poškodbe kolena, tu pa tam še naredim kakšen "sixstep" ali pa "freeze" bolj za dušo, vem pa, da sem se te trike učil kar nekaj časa."

Plesna šola Zeko z Dejanom Zečevićem na čelu dober ter predvsem uspešen team

Denis, kot del Plesne šole Zeko, pravi, da noben team ne more delovati, če ni dober. Torej se Plesna šola Zeko lahko pohvali z dobrim teamom. "Seveda v vodstvu Dejana Zečevića je vse mogoče. Je odličen trener, ga moram pohvalit, ker brez njega se ne bi tako razumeli kot se. Je pa res, da sem na treningu ponavadi edini fant in zato ni težko, ker punce rade poslušajo in ubogajo, mi fantje pa smo bolj egoistični. Včasih se družimo tudi izven treningov, ampak bolj malo, ker smo daleč eden od drugega, živimo v različnih krajih," pojasnjuje Denis.

Plesna šola Zeko pa se poleg dobrega delovanja in bolj ali manj napornih treningov lahko pohvali tudi z mnogimi tekmovanji v tujini, ki se za plesalce končajo ponavadi zelo uspešno. "Ko gremo kam v tujino npr. Nemčija, Danska, je najbolj naporna vožnja, vse ostalo pa že pride na mesto, vsaj zame. Zelo rad imam tisti adrenalin pred nastopom, ko smo na odru in nič drugo ni pomembno. Kar se tiče konkurence, je vedno prisotna in vsako leto bolj kar se tiče modernih tekmovalnih plesov, saj so otroci že skoraj v rangu članov," pravi član plesne šole Zeko.

Njegov največji vzornik je brat Dino

Denis ima poleg plesa še vrsto hobijev, vse, kar se tiče adrenalinskih športov na deski mu ni tuje, kot sam pravi. "Poleti zelo rad wakebordam, pozimi snowbordanje pozimi in pa zdaj nov hobi, je kitebordanje," za katerega je Denisa navdušil brat Dino, za kar mu je zelo hvaležen, hkrati pa je Dino tudi njegov največji vzornik.

Sodeloval pri nastajanju dveh videospotih

Uspešen plesalec, ki ga lahko zasledimo v Zlatkovem videospotu "Naše leto, naš glas" ter v videospotu Nike Zorjan "Čas za nas", bi si zelo želel odpotovati v New York, torej v kraj, ki nosi začetek hip-hop scene oziroma kulture. Ob tem pa mlad plesalec še dodaja, da zelo uživa v snegu, da je njegov najljubši zimski šport snowbordanje ter da njegovo otroštvo traja še zdaj pri teh letih.

"Hiša na morju, dobri prijatelji, špricer v roki in nasmeh do ušes"

Denis pa nam zaupa še, da so zaenkrat njegove želje za prihodnost, da opravi maturo v prvem roko in vpis na športno fakulteto. Za naprej pa naj ostane dogodivščina. In kje se končajo njegove sanje? "Hiša na morju, dobri prijatelji, špricer v roki in nasmeh do ušes," v smehu razkrije še Denis.

Denisovih TOP 5:

Svetovni voditelj: Ga ne poznam (smeh)

Glasbena skupina/pevec: Jack Johnson

Kraj v Pomurju: Moravske Toplice

Knjiga: Svetnik, deskar in direktorica

Želja v življenju: Uživati življenje na polno

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2012 ob 16:02 ZEKO gost

      Dobra šola ,

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2012 ob 20:11 Cath gost

      Le tako naprej Denis!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.10.2012 ob 21:45 ati gost

      Vse štima razen špricara ! Vendar to spregledam kot ati.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2012 ob 20:44 Doktor gost

      Vse najboljše ti želim !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.