https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Moravske Toplice: Občinski svetniki o gostinski dejavnosti v prostorih nekdanje NLB

Moravske Toplice, 23.11.2012 ob 12:36  

Na 18. redni seji občinski svetniki o rebalansu proračuna ter spremembi Odloka o ureditveno-zazidalnem načrtu za območje zdraviliškega kompleksa v Moravskih Toplicah.

Aleksander Car, ki je lani kupil stavbo Nove ljubljanske banke z namenom, da tam uredi okrepčevalnico s hitro hrano in izposojevalnico koles je podal predlog o spremembi odloka. Občinski svet je že lani decembra spremenil odlok o zazidalnem načrtu, tako, da na tem območju in tudi v objektu nekdanje NLB ni več možna gostinska dejavnost.

Aleksander Car je občinski upravi v prvem dopisu predlagal, da se črta 8.a člen Odloka o ureditveno-zazidalnem načrtu za območje zdraviliškega kompleksa v Moravskih Toplicah, ki določa, da je na območju omenjenega objekta izključena gostinska dejavnost. Občinska uprava je dopis poslala Sava Turizmu, kateri so mnenja, da je izvzetje gostinske dejavnosti upravičeno, saj ta dejavnost ne predstavlja podporne dejavnosti Term 3000. V drugem dopisu je Car predlagal spremembo besedila 8.a člena, tako, da je v točki zajeto, da je na tem območju gostinska dejavnost dovoljena. Sava Turizem svojega mnenja na ta predlog še ni podala.

Kot so pojasnili svetniki v razpravi je konkurenca dobrodošla in da se s tem pridobijo nova delovna mesta. Vendar pa je potrebno upoštevati mnenje Term 3000 kot največjega zaposlovalca in največji gospodarski subjekt v občini. Svetniki bodo o predlogu odločali na naslednji seji.

Po pojasnilu župana je bil proračun sprejet zelo optimistično. Odhodki v predlogu rebalansa proračuna za leto 2012 so za 20 odstotkov manjši kot je bilo planirano v sprejetem proračunu, kar je posledica nerealizacije projektov kot so nakup NLB in izgradnja širokopasovnega omrežja.

Prihodki so v predlogu rebalansa proračuna za leto 2012 planirani v skupni višini 7.866.395,00 EUR kar je 80,53 odstotkov planiranih v sprejetem proračunu. Leto 2012 je bilo uspešno pri črpanju sredstev iz razpisov. Kljub finančni krizi so povečali izdatke namenjene Krajevnim skupnostim, saj gre tu za manjša investicijska vlaganja. Najpomembnejša zadeva, ki se tiče proračuna je gradnja vrtca v Moravskih Toplicah, kjer so uspeli zagotoviti interventna državna sredstva v višini 546,000 evrov.

Predsednik Odbora za družbene dejavnosti, šolstvo, kulturo, šport in turizem Jože Vugrinec je povedal, da je rebalans zelo pregleden, dobro pripravljen in utemeljen, zato je tudi predlagal občinskemu svetu, da ga sprejme. Z njim so se strinjali tudi predsedniki ostalih odborov in občinskemu svetu predlagali enako.

Svetniki so prav tako sprejeli soglasje k odstopu Zdravstvenega doma Murska Sobota od soustanoviteljstva Skupnosti zdravstvenih zavodov Murska Sobota, potrdili imenovanje članov sveta zavodov OŠ Bogojina, OŠ Fokovci in Vrtci Občine Moravske Toplice ter podali pozitivno mnenje k imenovanju Jasne Horvat za direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2012 ob 23:38 gost gost

      Kaj se svetnikom malo rola??? Kakšno mnenje Term 3000? HLAPCI ! Saj en lokal s hitro prehrano ni in ne more biti konkurenca termam. Če Terme 3000 mislijo, da bo en tak lokal konkurenca naj raje takoj zaprejo. Tudi, če bi že bila, je VSAKA konkurenca dobrodošla, ker največ pridobijo potrošniki. Ali se mogoče čaka, da pade kakšna kuverta? Ne morem verjeti, da obstajajo taki svetniki, ki bi tako razmišljali. NImajo kaj upoštevati mnenja Term 3000 !!! HLAPCI pod čevljem Gorenjcev! Človeku dati možnost naj dela ! Joooooooooj, ne morem verjeti no! Kot bi sedaj vsaka občina omejila trgovsko ponudbo na enega trgovca. Pa vemo, da v vseh teh trgovskih centrih, ki so zrasli zadnja leta, ima stotine trgovin vrata en ob drugem. IN PRAV JE TAKO. Največ smo pridobili potrošniki. Omejevanje na enga je MONOPOL. Kam pa to pelje pa vemo. Sicer pa, kot sem na vrhu povedal je to prav ironično. Kot bi bi en lokalni pek bil konkurenca Intersparu. Ejjjjj, SVETNIKI ZBUDITE SE !!! HAlooooo, piše se leto 2012!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2012 ob 10:58 felix gost

      kaj se pa grejo v občini najprej dobi nepovratna sredstva potem bo zaposlil dva študenta in utajil davek to pa je razvoj zato smo pa tako uspešni

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2012 ob 22:15 gost gost

      Ehhh, felix ne modruj. Kako moraš naprej vedeti kaj bo počel. Raje si poglej, kaj vsem na očeh počnejo Gorenjci. Zaposleni v Termah so kot sužnji. Zaslužijo neko miloščino. Dobički pa gredo na Gorenjsko. ROPANJE Prekmurske pokrajine in izkoriščanje Pomurskega človeka. Kot nekoč kolonijalisti. In mnenje takih bi naj svetniki čakali. Malo morgen!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2012 ob 0:41 felix gost

      Kako pametno nakladaš brez zveze,kapital ne pozna miloščine.Kdo pa je prodal Terme?Zdaj so pač lastniki iz Gorenjske in počnejo kaj hočejo vseeno pa jih je treba poslušati kot lastnike.če bi živeli samo od Prekmurcev bi bil obisk M.Toplic bolj klavrn sicer pa kakšne plače so pri omenjenem podjetniku je tudi znano in vidno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.11.2012 ob 10:19 gost gost

      Nič ni brez veze. Ti felix nakladaš brez veze. Iz tvojega pisanja se vidi, da nimaš pojma o ekonomiji. Ja res je, da so pač lastniki iz Gorenjske in počnejo kaj hočejo, kot si navedel. Res je. NORO pa je, da bi jih sedaj nekdo upošteval. To bi bilo isto, kot, če bi na primer pred 15 leti MOMS sklenil, da se trgovinska cona iz smeri Lendavske izven mesta MS ne bo delala, ker se bo ščitilo Potrošnik v središču mesta. Si predstavljaš? Jaz si težko! In ravno take NOROSTI sedaj hočejo početi svetniki v Moravskih toplicah in ti jim pritrjuješ. Hudo! Kam pa pridemo, če se bo omejevala konkurenca? Vsaka konkurenca je več kot dobrodošla. Končno pa je vsakemu malo pametnemu lahko logično, da tak lokal sploh ne prerdstavlja nobene konkurence podjetju, kot je Terme 3000. Kot bi branjevka s solato bila konkurenca Tušu ali komu podobnemu. NORO!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.