https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Muri 05 žal ni uspelo zmagati še tretjič zapored in ostaja zadnja

Nova Gorica, 24.11.2012  

Nogometaši Gorice so v 20. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 2:0. Sobočani, ki so zmagali zadnji dve tekmi, so imeli v Novi Gorici priložnost, da se z zmago otresejo zadnjega mesta na lestvici in nanj potisnejo Gorico. Toda želje se jim niso izšle.

Gorica - Mura 05 2:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Žigon (47.), 2:0 Žigon (56.).

Gorica: Simčič, Kadrija (od 61. M. Mevlja), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 68. Praprotnik), Žigon, Bindzi (od 85. Durič), Gregorič, Ndiaye, A. Jogan.

Mura 05: Šafer, Cipot, Bohar, Kramar (od 60. Sačer), Buzeti, Travner, Janža, Jelić (od 79. Vaš), Aborah, Eterović (od 60. Fajić), Maruško.

Tekma v Novi Gorici se je začela živahno, a brez priložnosti. Prvo lepšo je v 13. minuti za Muro zapravil Rok Buzeti, ki je od blizu malce z leve strani streljal mimo vrat. Tri minute zatem je Fabjan Cipot preusmeril žogo po podaji Dejana Žigona proti svojemu golu, Jaka Šafer pa je bil dovolj zbran in žogo odbil v kot.

Minuto pozneje je Welle Ndiaye zgrešil z glavo, v 26. minuti pa so imeli dotlej najlepšo priložnost domači, ko je neoviran do strela z roba kazenskega prostora prišel Žigon. Šafer je dobro posredoval. V drugi polovici prvega polčasa so bili aktivnejši domači nogometaši, ki so si priigrali še nekaj strelov, a bili bolj ali manj vsi nenatančni. Za zadnje razburjenje v tem delu igre pa so poskrbeli gosti, natančneje Denis Kramar, ki je po kotu s strelom z glavo povzročil nekaj težav Vasji Simčiču, a je ostalo pri 0:0.


FOTO: Arhiv Pomurec.com

Zato pa se je izid spremenil kmalu po začetku drugega polčasa. Jean Mbida Bindzi je podal do Žigona, ki je s 15 metrov zadel levi spodnji kot Murinih vrat. Za Žigona je bil to osmi gol v prvenstvu. In če je nanj čakal vse od 15. septembra, je na devetega zgolj devet minut. Po podaji Krisa Jogana z leve strani je z roba kazenskega prostora s strelom po tleh povišal goriško vodstvo na 2:0.

Po tem zadetku so dvakrat zgrozili tudi Prekmurci oziroma Nusmir Fajić v 62. in predvsem Mario Sačer v 67. minuti, ko je namučil Simčiča. Nadaljevanje ni ponudilo omembe vrednih akcij, zato pa je imela Mura v prvi minuti sodniškega dodatka po Žigonovem igranju z roko na voljo enajstmetrovko, toda Simčič je strel Damjana Boharja z bele točke obranil. Odbito žogo je Jure Travner poslal v vratnico. Malce zatem so gosti sprožili še en nevaren udarec z glavo, toda Simčič je bil znova na mestu, tako da so se domači veselili prve zmage po dveh porazih in skupno šeste. Mura pa je doživela že 13. poraz.

STA

    Fotogalerija