https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Žerjav o predlogih SDS: Bistvenih sprememb ne bo brez postavitve boja za oblast v ozadje

06.12.2012 ob 10:20  

Na predloge SDS za reformo političnega sistema se je odzval tudi predsednik SLS Radovan Žerjav. Kot je zapisal, lahko podajo "še 126 predlogov", vendar "dokler ne bo možnosti za kulturen dialog in dokler ne bo v prednostno obravnavo postavljen interes države ter v ozadje postavljen boj za oblast, tako dolgo pač ne bo bistvenih sprememb".


Žerjav v sporočilu za javnost tudi pojasnjuje, da je za SLS "v vsakem primeru" nesprejemljiva ideja večinskega volilnega sistema, podpirajo pa spremembo referendumske zakonodaje in odpravo trajnega sodniškega mandata. Izvršilni odbor SDS je torek sprejel 11 predlogov za reformo političnega sistema, ki jih je predsednik SDS Janez Janša poslal vsem parlamentarnim strankam.

Med drugim predlagajo uvedbo neposrednih volitev poslancev in možnost odpoklica poslanca in župana, poskusni mandat za sodnike in reelekcijo obstoječih sodnikov, ustanovitev novega specializiranega sodišča za sojenje v primerih najtežjih oblik gospodarskega, bančnega in drugega organiziranega kriminala in uvedbo finančne policije.

SDS predlaga še dogovor parlamentarnih strank o tem, kako ukrepe uresničiti in deblokirati državo. V dogovor med drugim sodi sprejem reform in protikriznih zakonov ter spremembe referendumske ureditve. V zameno za podporo ukrepom za deblokado države pa SDS dopušča tudi možnost predčasnih volitev ali razširitev vladne koalicije.

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2012 ob 10:31 bojzaoblast gost

      jbg.....janša že pa sto svetlobne lejt pred vsejme.....zaj do pa samo šinfale.....pa nika predlagale!! vupan ka de bar Pahor pravo ten politikon, ka narod od njij neka čaka....ale pa naj pakejrajo!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2012 ob 11:36 stanly gost

      žerjav ma popolnoma prav,brez poslušanja eden drugoga nede šlo pa lejko napravijo čistak novo ustavo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2012 ob 11:42 žerjavcek gost

      Žerjav si s temi manevri želi nabirati politične točke za naslednje volitve in podgana beži iz potapljajoče ladije. Žerjav tudi tebe so ljudje že spregledali - GOTOF SI !

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2012 ob 12:24 Čika-pajo gost

      Se strinjam že Žerjavom, v naši državi se ne smemo več dovoliti prilagajanja zakonov aktualnim oblastnikom ampak se morajo zakoni izvajati.Je pa res da se mora marsi kateri zakon pregledati v smislu dvoumnosti tako da ne bo možno različno tolmačenje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.12.2012 ob 12:53 gost gost

      S predlaganimi "ukrepi" ne bodo vrnili pokradenega in uničenega, zato najprej to in potem vse tisto kar zdaj predlagajo. Opazi se njihov inteligenčni kvocient.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2012 ob 12:56 gost 2 gost

      Zdaj imajo 11 predlogov, se spomnite kaj so nosili po rokah in kazali pred volitvami????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.12.2012 ob 13:11 južni tok- razvoj prekmurja gost

      Kaj je zdaj to, saj je bil vseskozi poleg ? Tak hitro pa se tudi ne da kaputa obrnuti. Ljudje imajo malo daljši spomin.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.