https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Megy: Če bi jo hotela ubiti, bi si od doma prinesla nož ali sekiro

Murska Sobota, 12.12.2012 ob 14:16  

Danes se je pred Okrožnim sodiščem v Murski Soboti nadaljevala glavna obravnava zoper obtoženo Megy Jerebic, ki je obtožena dveh kaznivih dejanj, nedokončan uboj in povzročitev lahke telesne poškodbe.


Po prebrani obtožnici in danem pravnem pouku je obtoženka Megy Jerebic v svoj zagovor povedala:  »Spomnim se, da sem praznovala rojstni dan, kjer je bil prisoten tudi Florijan in s katerim sva se po slavju odpravila k meni domov. Takrat sva se pogovarjala o tem kako lepo bi bilo, da bi lahko bila skupaj. V bistvu je prevzel on pobudo, saj mi je nato na nek način nakazal, da bi bil z mano, če ne bi bilo otroka in njegove partnerke Mateje Gomboc.«

Obtoženka Megy je pojasnila, da se je za odhod do hiše, kjer je stanovala oškodovanka Mateja, odločila zato, da »vidi kaj se da storiti. Preden je vstopila v hišo, je na dvorišču hiše našla kladivo in ga vzela s seboj ter vstopila skozi odklenjena vrata, saj bi ji naj Florijan opisal pot. V spalnici je zagledala bedečo oškodovanko in jo v  paniki začela udarjati  po glavi.« Po njeni navedbi naj bi končala z mlatenjem, ker je slišala taščo partnerke, ki se je medtem že zbudila in prišla v sobo, kjer je tudi njo udarila. Izrecno je pojasnila tudi, da »če bi jo hotela ubiti, ne bi šla tja brez vsega, ampak bi si od doma prinesla nož ali sekiro«.

Naj bi iskala dokaze, da Florijana partnerka vara

Pojasnila je tudi, da je bil njen prvotni namen, da »najde dokaze oz. mobitel, s katerim bi Florijanu dokazala, da ga njegova partnerka vara«. Svoje dejanje je v nadaljevanju opravičila z izjavo, da »je pobesnela in bila jezna zaradi sms-ov«.

Pojasnila je še, da jo je v bistvu začela mlatiti, ker jo je zajela panika, saj se je Mateja zbudila. Tako misli, da če se ne bi Mateja zbudila, jo ne bi udarila, saj bi le vpogledala v telefon, okrog  stanovanja  in poskušala najti kakršnekoli dokaze, da tudi Mateja vara.

Tolkla jo je neznana oseba

Zaslišana je bila tudi oškodovanka Mateja Gomboc, ki je povedala, da se predmetnega dne bolj slabo spomni, saj je dobila udarce v glavo. Je pa cel čas izpostavljala, da jo je »po glavi tolkla neznana oseba. Sploh ni vedela, s čim jo je ta oseba udarjala, saj je imela roke na glavi, da bi se zaščitila pred udarci.«

Glede sms-ov je povedala, da se je  počutila osramočeno in si »ne misli, da bi ji partner po 12 letih skupnega življenja želel kaj slabega«. Izpovedba Marije Felicijan, se je sicer v detajlih razlikovala od dejanskega stanja, ki ga je opisala Mateja Gomboc, zato bo sodišče v tej zadevi na podlagi drugih zaslišanih prič, ugotovilo kaj se je dejansko zgodilo.

Udarci velike jakosti

Nadalje so zaslišali tudi izvedenca dr. Iztoka Starca, ki je pojasnil vrsto in intenziteto poškodb. Pri tem je pojasnil, da bi že » en udarec s kladivom lahko povzročil smrt, če bi bil pravilno obrnjen«. Po njegovem so bili udarci velike jakosti.

Florijan: Z Megy ne bi nikoli hotel biti

Zaslišali so tudi Florijana Felicijana, ki je zunajzakonski partner oškodovanke in hkrati bil ljubimec obtoženke. Povedal je, »da je bil dan pred dogodkom z Megy v njeni sobi, saj je praznovala rojstni dan. Pred dogodkom sta si pisala sporočila vse nekje do 1 ure ponoči, saj je bil predmetnega dne v službi v Ljubljani. Za dogodek je zvedel šele, ko ga je poklicala mama in njegova partnerka Mateja. Da bi lahko storila Megy, je pomislil takoj, saj so mu povedali, da je to storila punca z blontnimi lasmi.

Zanikal je, da bi kaj rekel Megy, »da naj ukrene kaj glede Mateje«. Z Megy je bil do tega dogodka 1 leto, zdaj se pa slišita po Facebooku in SMS-sporočilih. Je pa povedal, da mu je grozila, da naj prizna, da ji je on to rekel, kar pa vse zanika. Glede navedbe Megy pa je pojasnil, da če bi sploh kaj takega rekel, da bi ga naj naslednji dan vprašala kaj je s tem mislila, ne pa da je šla to storit. Glede Megy pa je povedal, da »tako ni hotel nikoli biti z njo, saj je premlada za njega in bo šla v drug kraj, kjer bo spoznala boljše fante od njega«.

Glavna obravnava se bo nadaljevala z neposrednim zaslišanjem prič, izvedenke in pridobitvi dokumentacije.

Spomnimo

Tožilstvo je v obtožbi zapisalo, da je »Megy Jerebic, z željo, da bi umorila takrat 26 – letno Matejo Gomboc, v ponedeljek, 16.7.2012 okrog 4:40, pritekla v spalnico, kjer je nič slabega sluteča, skupaj s triletnim sinkom, spala oškodovana Mateja. S ciljem, da bi ji vzela življenje, je obtožena oškodovanko najmanj 11-krat udarila s kladivom po glavi. S tem ji je prizadejala hude telesne poškodbe, med drugim najmanj štiri vlomne poškodbe lobanje in številne druge poškodbe. Ker je v prostor pritekla Marija Felicijan, ki je preprečila nadaljnje udarjanje, ni prišlo do dokončanja uboja. Ob tem je tudi Marija dobila nekaj udarcev in je utrpela lahko telesno poškodbo, med drugim kompliciran zlom nosne kosti«, je med drugim dejal višji državni tožilec Branko Murmayer, ki je tudi dodal, da bo tožilstvo v primeru priznanja storjenih kaznivih dejanj predlagalo milejšo kazensko sankcijo.

Obtožena je nato priznala le drugo očitano kaznivo dejanje, povzročitev lahke telesne poškodbe Marije Felicijan. Priznala je tudi, kako je pretepala Matejo Gomboc, a je nadaljevala, da »jo nisem želela ubiti, temveč le zmlatiti in poškodovati«… Tako je v dogovoru s svojim zagovornikom, odvetnikom Jožetom Šafaričem, očitno želela le delno priznati krivdo, a nikakor ne poskusa uboja, temveč le hujše in lažje telesne poškodbe.

    Fotogalerija