https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Žerjav: Če bi komisija o meni sprejela take očitke, ne bi bil več minister

09.01.2013 ob 8:05  

Prvak SLS in minister za tehnologijo in gospodarski razvoj Radovan Žerjav meni, da so očitki protikorupcijske komisije premieru in prvaku SDS Janezu Janši in predsedniku PS Zoranu Jankoviću hudi. Pričakuje pojasnila in odgovorno ravnanje.


»Če bi protikorupcijska komisija o meni sprejela takšne očitke, ne bi bil več minister za gospodarstvo in ne predsednik SLS,« meni Žerjav. Kot dodaja, v stranki SLS pometajo pred svojim pragom, zato pričakuje, da bodo tudi v drugih strankah storili podobno: »Očitno se je politika znašla pred resnim razpotjem, kjer se bo morala znati prečistiti. Sicer tok dogodkov v državi ne bo šel v pravo smer.«

Kako bo SLS ravnal, če Janša in Janković ne odstopita, zlasti predsednik vlade, bodo po besedah Žerjava odločali organi stranke. Ti po besedah Žerjava odločajo o vstopu v vlado ali izstopu iz nje, o čemer bodo, kot pravi, spregovorili v prihodnjih dneh. Če Janša in Janković ne odstopita, pa bi bilo to tudi po mnenju predsednika SLS zagotovo slabo sporočilo javnosti.

Protikorupcijska komisija je pri nadzoru premoženja predsednikov strank ugotovila, da sta predsednika SDS Janez Janša in Pozitivne Slovenije Zoran Janković kršila protikorupcijsko zakonodajo. Kot ugotavlja komisija, Janković ni prijavil za najmanj 2,4 milijona evrov premoženja, prav tako je del finančnih prilivov prispel na njegov osebni bančni račun iz naslova verižnih transakcij, ki so se začele v podjetju Grep. Za Janšo pa ugotavlja, da se mu je premoženje nepojasnjeno povečalo za 210.000 evrov.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2013 ob 8:34 gost gost

      ti bi mral drugače povedati..npr..:Če ne bi bilo Janše, jaz nikli ne bi bil minister..dečko, stopi na realna tla..

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2013 ob 9:01 gost gost

      zdaj joukati je prekesno dragi radovanček, vsi ste znali za janšove rabote pa ste ga vseeno do včeraj verno podpirali, zdaj gda pa janša tone bi pa vsi bili pošteni pa bi bejžali iz ladije kera se potapla, podgane ene. kesno je radovanček, narod si je zapomno kak ste se ti, erjavec pa virant klanjali janši pa pomagali državo pripelati v največji drek do zdaj.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2013 ob 10:12 x gost

      rdeča strici pritiskajo in uporabljajo vso municijo ,katera jim je na voljo da bi spet prevzeli oblast.Predvsem pa bi radi, da bi bilo kot je bilo dozdaj.Virant,ŽERJAV --barabe na drug račun rešujejo svojo kožo .---

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2013 ob 11:20 y gost

      goveda zahojena pa te na smrt branili svojoga načelnika general štaba pa če glih te potonili skupaj z njin v drek v kateroga vas bo počasi vrglo slovensko ljudstvo. @x, kelko dobite plačano za širjenje laži in podtikanja? ste plačani na post ali po besedi?

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2013 ob 11:27 y gost

      mene je tudi govedo skotilo, zatou tak grdo drujgim talam ..nej san si sam krijf..

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.01.2013 ob 11:49 x gost

      pravkar san zvedo ka so nej rdeči strici na deli ampak razpizdeni strc keromi janša ženo fuka , SDS in janša do propadnoli zaradi kurbarije. kak san žalosten, boljše bi bilo da bi nas komunisti zajebali kak pa ka se zajebemo sami med sabo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.01.2013 ob 11:55 x gost

      nedaj se Janša ,tau rdečo navlako moramo oničiti,narod je stebov!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.01.2013 ob 12:30 x gost

      janša nika ne vrvli, narod je nej s tebov, s tebov so samo bebčki

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.01.2013 ob 13:11 iks gost

      x: kakši narod je s tebof, tisti ka so z janšof so nej narod...imbecil!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.01.2013 ob 13:42 čistazmeda gost

      pazi - nepristransko: Ni razumljiv bombastičen nastop Klemenčiča ob predstavitvi poročila komisije, saj za to ni nobenega utemeljenega razloga. Tudi sam sem žalosten, ko sem podrobno prebral poročilo in ugotovil en velik NIČ. Poročilo je milo rečeno nestrokovno, pomanjkljivo, tendenciozno, polno hipotez, možnih konstruktov ter povezav,nič pa o nobenem konkretno ugotovljenem korupcijskem poslu ali ravnanju obeh strankarskih prvakov! Nedvomno pa nismo naivni in je vsakomur jasno, da ima tako pisanje svoj namen in prvi je zagotovo viden, da se oba prvaka zbriše s politične scene...kaj je pa dejanska resnica, pa itak ni važno in je nepomembna, saj pisci povdarjajo, da je to poročilo dokončno, čeprav bo vsak, ki bo prebral poročilo takoj ugotovil, da praktično to sploh ni poročilo, iz katerega bi se dalo dejansko narediti tehtne zaključke! Torej jasen namen je: oba v koš, da pade ena vlada in pride druga (verjetno prava). ..

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.01.2013 ob 14:00 drobiž gost

      Točno tak, kot si povedal čistazmeda. Radovan pa naj bo kar tiho, ker ima sam dovolj masla na glavi. Sedaj si hoče na ta način popraviti ugled. Ko bo v svoji stranki naredil red in imel za vse isti meter, se naj oglasi. Brez Janša on ne bi bil minister ne sedaj, ne pred leti. Če bi Kućanovi bili na oblasti, Radovana še povohali ne bi. Radovan, malo se prizemlji, ker na tak podel način nabirati politočne točke pa res ne gre. Pokaži kakšen rezultat in raja ti bo ploskala.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.01.2013 ob 14:01 fery01 gost

      Vidli boste da se ne bo zgodilo nič ker ima Janša preveč"ritolizcev" in ga ne bodo zamenjali-odpoklicali. Sedaj pa bog pomagaj Virantu in tudi ostalim v koaliciji vsi bodo šli na zagovor k velikemu šefu kar se je že večkrat pokazalo. Poštenosti v naši državi že davno ni več in težko naši mladini kibo morala živeti za nami in za vsemi temi bedaki ki bodo državo čisto izsušili in nato pobegnili iz države. Tisto kar se govori o Janši da zida bolnico v Avstraliji se sedaj uresničuje ker je večino denarja šlo že tja dol.Na žalost moramo mi državljani živeti v bedi in revščini da lahko veliki v Ljubljani živijo za njih normalno. Žalostno je da smo gradili to domovino in dosti jih je za domovino šlo v borbo in nekateri so tudi padli zakaj je bilo vse to se sprašujem.Na žalost so tudi protesti poniknoli in sedaj si že pravijo da so zmagali.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.01.2013 ob 15:49 lol gost

      bebčki...imbecili....barbara rov ....in podobne!!!!.....more nas biti straj, ka bi bilo, če bi zmago Türk, ka bi bilo, če bi jankovič znau sestaviti vlado......mijslen....enin je očitno v genih takšna sovražnost, grozote iz preteklosti jin ne pomejnijo nič....dajte, zamislite se malo (pa čeglij pijšete samo po forumi, pa tou anonimno).....meja je tanka in hitro jo prestopiš, ka pa te???

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.01.2013 ob 16:04 wtf gost

      dobro ka je nej jankovič sestavil vlade, bilo bi isti kurac kot je zdaj. končno se bo pomali dokazalo ka so vsi tej tak velki politiki pa domoljubi navadni lopovi keri že več kot 20 let cejcajod ržavo in državljane. briga njih za nas, oni so sami sebi zadosti. janša se niti malo ne razlikuje od jankoviča, niti malo od viranta in turka in kučana. erjavec je takoj za njimi, zasleduje jih žerja. tisto novakovo pa nebi omenjo ker ta je karikatura v slovenski politiki skupaj s svojo stranko. počasi bi lejko že negdo novi prišo na sceno. dosta vas mamo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.01.2013 ob 17:05 radov-antif-an gost

      G. ŽERJAV, G. FABIJAN JE LETEL IZ SLS ZARADI POPUSTA ZAVAROVALNE POLICE, VI BI MORALI LETETI Z VSEM FUNKCIJ, KO STE KOT NADZORNIK ZAVAROVALNICE TRIGLAV TJA V SLUŽBO IZ MURE PRIPELJALI SVOJO ŽENO. PA ŠE NEKATERA IMENA (DAVČNI UTAJEVALCI) VAM VISIJO ZA VRATOM V STRANKI,PA STE PRIZANESLJIVI DO NJIH, DO DRUGIH NISTE BILI.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.01.2013 ob 13:47 smrkci gost

      Hej žerjaf vej si pa znal v kakšu bandu si se podal,toj državi več nemre niti bog pomagati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.01.2013 ob 14:01 prekmurc gost

      kaj še čakaš. Vzemi metlo in ju pometi. V pravni državi mora biti lider vzgled ljudem. Kaj pa nam kažeta ta dva barabina. Še dobro, da nihče ne organizira 120 000 brezposelnih za akcijo v LJ.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.