https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Miran Špilak - motorist, ki si je sanjski motor zaradi krize izdelal kar iz snega

Pečarovci, 28.01.2013 ob 15:10  

Fotografije motorja iz snega, ki smo jih objavili na naši Facebook strani, so vas tako navdušile, da vam predstavljamo, kako je Miran Špilak prišel na idejo za to stvaritev.


Mirana Špilaka iz Pečarovec že od malih nog zanimajo motorji ter hitri in predelani avtomobili, oziroma kot sam pravi, vse, kar ti ustvari adrenalin in ima zvok nad povprečjem dovoljenega. Tudi sam je motorist, trenutno vozi Yamaho R6, ampak že nekaj časa je razmišljal o zamenjavi, toda trenutna situacija, kot ji vsi radi pravimo kriza, mu to finančno ne dopušča.

"Yamaha R1 je še naprej moja želja, čeprav še neuresničena. Tako sem pred nekaj dnevi med kidanjem snega začel razmišljati, zakaj si pa svoj sanjski motor ne bi kar sam naredil. Od tu je tudi ideja, da sem začel delati nekaj, kar je bilo samo v moji glavi. Z veliko truda in malo ročne spretnosti, kar mi je še ostalo, saj sem po poklicu slaščičar, je začelo nastajati nekaj, za kar sem vedel samo jaz. Pri tem me ni oviralo niti sneženje, ne veter in ne mraz," se spominja Miran.

Zaupal nam je še, da je za samo izdelavo rabil tri dni, oziroma po dve do tri ure na dan. "V bistvu sem delal več z glavo kot z rokami, saj sem se hotel čim bolj približati originalu Yamahi R1. To mi je tudi več ali manj uspelo, vsaj glede na odzivnost ljudi, saj je dobil tudi ime ledena strela. Zato nikdar ne obupajmo za vsako  željo, saj za vsako težavo obstaja rešitev, se pa pač moramo zadovoljiti z tistim, kar nam dopušča trenutna situacija in lažje živimo za v naprej," je še povedal Miran in dodal, da naj njegove želje o novih snežnih podvigov ostanejo skrivnost do prvih večji snežnih padavin. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2013 ob 16:05 anonimnež gost

      super! :)

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2013 ob 18:26 ssss gost

      MIiran pridi še v Banovce in takšnega naredi :) originalni

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gotof
      28.01.2013 ob 22:26 gotof

      Sam trenutno vozim Hondo, me pa je tvoj odličen izdelek navdušil tudi za Y. Čestitke k ideji in izdelku.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.