https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na 33. maratonu treh src bosta nastopila Petar Grašo in Manca Izmajlova

Radenci, 10.04.2013 ob 7:00  

V Radencih bodo letos priredili že 33. maraton Treh src. Tradicionalni dogodek bo v soboto, 18. maja. Včeraj je v Ljubljani potekala novinarska konferenca, na kateri so prireditelji predstavili novosti in podrobnosti vsebinsko bogate športne in humanitarne prireditve ter premierno predvajali film o zgodovini Radencev.


Ob osrednji 42 km dolgi maratonski preizkušnji bodo na sporedu še polmaraton na 21 km, ki bo štel za državno prvenstvo, teka na 20 in 5,5 km, tekmovanje paraplegikov na 21 km, pohod in nordijska hoja, za najmlajše pa tek veveričk in srčkov.

Nastopila bosta Petar Grašo in Manca Izmajlova

Na dan prireditve bo nastopajoče ob 21. uri zabaval znani hrvaški pevec Petar Grašo, dan pred tem pa bo tudi tradicionalni dobrodelni koncert "Daj, da ti pomagam" v organizaciji občine Radenci in pomurskih klubov Lions z osrednjo gostjo, pevko Manco Izmajlovo, ki se bo začel ob 19. uri.

Prijave ugodnejše do 22. aprila

Prireditelji so v primerjavi z minulimi leti nekoliko spremenili urnik tekmovalnega dela, maratonska preizkušnja se pričela ob 9. uri. Prijavnina za tekaške preizkušnje bo do 22. aprila znašala 25 evrov, od 23. aprila do 8. maja 35 evrov, prijavnina za organizirane skupine z vsaj desetimi tekači pa bo do 22. aprila prav tako na voljo s popustom.

Majska sobota v Radencih se bo začela ob 8. uri s pohodom, invalidi na vozičkih bodo začeli ob 8.55, maratonci in polmaratonci ob 9. uri, tekačice in tekači na 10 in 5,5 km ob 9.20, nordijska hoja pa se bo pričela ob 9.30. Ob 15. uri bo humanitarni tek, ob 16. uri tek otrok, ob 18.30 pa razglasitev priznanj za najboljše.

Na včerajšnji filmsko obarvani novinarski konferenci v Ljubljani, kjer so premierno predvajali film o zgodovini Radencev, je dejal predsednik organizacijskega odbora Boštjan Gerlec med drugim dejal, da je »za nami bogata zgodovina, ki vse nas navdihuje, da z zagonom sodelujemo pri organizaciji in promociji najstarejše tekaške prireditve v Sloveniji in tem delu Evrope. Na letošnji prireditvi se obeta rekordno število udeležencev, predvsem pa nas veseli, da se jih večina z veseljem vrača v pokrajino ob Muri, saj je maraton Treh src vsem nastopajočim znan kot prijazna prireditev«.

Lansko leto se je maratona udeležilo več kot 4000 tekačev, skupno pa je bilo rekordnih 7800 udeležencev različnih rekreativnih dogodkov

Na maraton povabili znane dolgoprogaše iz Kenije

Lani sta na 42 kilometrov zmagala Mitja Kosovelj (2:22,09) in Hrvatica Marija Vrajić (2:57,33), med Slovenkami pa je bila najboljša sicer drugouvrščena Barbara Clemenz Dimnik (3:14,35). Na 21 km sta zmagi slavila Lidija Cerkovnik (1:20,51) in Madžar Tamas Toth (1:10,42), Andrej Medved pa je bil na drugem mestu najboljši Slovenec (1:12,21).

Prireditelji so na letošnji maraton in polmaraton povabili nekaj znanih dolgoprogašev iz Kenije, na 21 km dolgi preizkušnji bosta nastopila Joyce Jemutai Kiplomo in Daniel Kinyu Wanjiro, na maratonu pa Micah Kiplagat Samoel. Prireditelji pričakujejo, da se bodo najbolj zahtevnih preizkušenj udeležili tudi vsi najboljši slovenski tekači in tekačice, nastop pa sta že napovedali "kraljica" maratonov Treh src Jelena Javornik in lanska zmagovalka - Hrvatica Vrajićeva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2013 ob 10:16 Bandi gost

      V tej draginji lejko za te pejneze bižin san pa na konci lejko še celo familijo pelan na pico.Še eden primer požrešnosti pa skubljenja lidi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2013 ob 11:36 tajkuni gost

      Prijavnine so res postale hudo drage. Potem imajo še sponzorje in eno gardo ljudi, ki dela brez vsakega plačila. Nekoč je to bil športni dogodek. Sedaj je postal velik biznis. Tukaj bi morala inšpekcija malo pogledati, kaj potem klub dela s tem denarjem. In seveda Klemenčič KPK bi bil dobrodošel. Seveda predsednika navdihuje, da z zagonom sodeluje pri organizaciji velikega biznisa. Že sedaj je prijavljenih prek 1300 tekmovalcev. Tako je okrog 35 jurjev že v žepu. Sponzorjev je pa tudi cela armada.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2013 ob 13:43 lali gost

      jebo vas grašo!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.04.2013 ob 12:41 paradajz gost

      ka zej pa te še iz radenskega maratona cirkus delale???? sramota ka nemrete zrihtati nekej bojšega za koncert !!!!!!!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.