https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Devetošolci lahko še do jutri prenesejo prijavo za vpis v srednjo šolo

09.05.2013 ob 11:30  

Kandidati, ki so prijavnico za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja ter gimnazij v šolsko leto 2013/2014 oddali v za to določenem roku, lahko le-to še do najkasneje do jutri, tj. 10. maja, prenesejo.


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 10. aprila na spletni strani ministrstva objavilo stanje prijav za vpis na omenjena mesta. Do 5. aprila se je na 22.905 razpisanih mest za vpis novink in novincev prijavilo 18.578 kandidatov, od tega v programe nižjega poklicnega izobraževanja 353 kandidatov, v programe srednjega poklicnega izobraževanja 3.280 kandidatov, v programe srednjega strokovnega izobraževanja 8.052 kandidatov in v programe gimnazij 6.893 kandidatov.

Foto sxc.hu

Še do jutri si bodoči dijaki lahko premislijo

Kandidati lahko svojo prijavnico najkasneje do 10. maja 2013 (jutri) prenesejo na drugo srednjo šolo ali v drug program na isti šoli, če menijo, da je to za njih ustrezneje. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo. O morebitnih omejitvah vpisa v posameznih programih bodo prijavljeni kandidati seznanjeni najkasneje do 31. maja 2013.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.