https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rok Bagoroš ob boku Kimiju Räikkonenu, Davidu Coulthardu in Felixu Baumgartnerju

17.05.2013 ob 0:00  

V začetku maja je v tirolski dolini Zillertal grmelo! Na kupu so se namreč zbrali ekstremni športniki, ki so na letošnjem dnevu 'Kini fullgas' pripravili adrenalinsko predstavo. Med nastopajočimi, kjer so blesteli Kimi Räikkönen, David Coulthard in Felix Baumgartner, je že drugo leto zapored svojo virtuoznost pokazal tudi Rok Bagoroš, KTM-ov tovarniški stunt voznik. Ob tej priložnosti je prvič prikazal povsem nov nastop in z ekipo posnel še atraktivni video.


Ves izkupiček od tradicionalne prireditve gre vedno za fundacijo "Wings for life", katere glavni cilj je najti zdravilo za poškodbe hrbtenice. Vsi športniki, ki nastopijo pred več deset tisoč gledalci, se tako združijo v eno samo adrenalinsko-bencinsko predstavo, ki bruha dim in ogenj. Poleg freestyle motokrosistov, ki preko rampe letijo po 30 metrov daleč in 15 metrov visoko ter vmes izvajajo salte in podobne dih jemajoče trike, v zraku vedno nastopi red bullova leteča 'eskadrila', na asfaltu pa motoristi 'stunterji' ter 'drift' avtomobili s 700 'konji'.  Tako se na tleh odvija pravi stampedo motornih konjev.

Prvič uporabil tudi 'gorečo roko'

Rok Bagoroš, ki vedno rad podpre dobrodelnost, je tokrat na 'Kini fullgas dnevu' prvič nastopil s svojim velikim motociklom KTM Duke 690 in premierno pokazal novo predstavo, ki jo je poimenoval kar 'Rock On stunt show'. Poleg spektakularnega driftanja – drsenja skozi ovinke ob ekstremnih nagibih in vožnje po sprednjem in zadnjem kolesu, vzvratni vožnji ter obratu za 180°, je pokazal še najnovejšo pogruntavščino: 'gorečo roko', ki je v bistvu iz lesa izdelan njegov prepoznavni znak, a v velikosti nekaj metrov. Publika je bila nad ognjenim znakom navdušena.

Zaposkal mu je tudi nekdanji zvezdnik formule David Coulthard

Seveda Rok zaneti ogenj v povsem njegovem slogu. Do po asfaltu razlitega bencina se pripelje po zadnjem kolesu in se za delček sekunde nagnil nazaj celo prek 90° naklona in z železnim 'wheelie barom' ali po naše s prečko, kamor stopi med vožnjo po zadnjem kolesu, z iskrami zaneti ogenj. Nad predstavo je bil navdušen tudi David Coulthard, nekdanji dirkač formule ena, danes pa ambasador fundacije Wings for life', ki je Rokov nastop celo posnel na svoj telefon.

VIDEO:

 

Obljublja nastope ša na višjem nivoju

Rok, ki po vsega enem letu nastopanja in treninga z velikim motorjem sodi med najboljše stunt voznike na svetu, je bil nad slavno družbo in samim dogodkom navdušen: "Ob takšnih priložnostih, ko lahko narediš nekaj dobrega in obenem navdušiš množice, ki te na koncu nagradijo z velikim aplavzom, je poplačana vsaka kaplja znoja in pozabljen vsak žulj ali odrgnina, ki jo stakneš na treningu. To, kar sem pokazal v Avstriji, je bilo prelomno in vsi moji nastopi bodo od sedaj še na višjem nivoju. Publiki želim pokazati najbolj ekstremno vožnjo z motociklom, ki jo še lep čas ne bodo pozabili. To, da moja vožnja navduši dirkače formule ena, Marca Como – zmagovalca Dakarja in ekstremnega padalca Felixa Baumgartnerja, mi je ogromna potrditev in spodbuda za naprej!"

V sklopu Soboških dnevov se bo predstavil tudi domači publiki

Rok ima za prihajajoče tedne poleg nastopov v tujini pred seboj že polno novih izzivov, med katerimi je snemanje novega filma, predstavitev svoje kolekcije oblačil, ki jo načrtuje skupaj s KTM-om, in nenazadnje tudi tekmovanje z najboljšimi stunt vozniki na svetu v Bulgariji. Konec junija pripravlja prav posebni dogodek za domačo publiko. 'RokOn' show se bo premierno zgodil 22. junija v Murski Soboti v sklopu tradicionalnih Soboških dnevov. Vsekakor bo to ena redkih priložnosti, ko lahko vidite Roka na domačih tleh, ki je ne gre zamuditi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.