https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Šanghaj na pariškem festivalu prejel nagradi

31.05.2013 ob 9:30  

»Pomurski« film Šanghaj je namreč na festivalu jugo-vzhodnega evropskega filma SEE a Paris prejel glavno nagrado za najboljši film in za najboljšo glasbo.

 

Festival jugo-vzhodnega evropskega filma SEE a Paris je potekal med 22. in 25. majem, na katerem so prikazali celovečerne, kratke, dokumentarne ter animirane filme iz Makedonije, Turčije, Črne gore, Kosova, Romunije, Slovenije, Srbije, Bolgarije, Albanije, Grčije, Bosne in Hercegovine in s Hrvaške.

Šanghaj prejel že vrsto nagrad

Na mednarodnem filmskem festivalu v Montrealu in zlati roli, ki sta mu jo podelila Društvo slovenskih filmskih ustavrjalcev in Kolosej, je film dobil nagradi za najboljši scenarij. Šanghaj je bil tudi najbolj gledan slovenski film preteklega leta. Doslej si je film ogledalo več kot 47.000 gledalcev.

Konec meseca v Sankt Peterburgu

Pot po festivalih film pravkar nadaljuje v Sankt Peterburg, kjer ga bodo predvajali v okviru Dnevov balkanske kinematografije v sklopu Mednarodnega filmskega festivala Sankt Peterburg.

Pomurski film

Film Šanghaj so namreč večji del snemali v vasi Filovci, posnet pa je bil po literarni predlogi Ferija Lainščka. Je zgodba o večnem hrepenenju po sreči, o ljubezni in družinskih vezeh, v kateri se solze mešajo s smehom.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2013 ob 13:42 asfd gost

      se te film da ge dol potegnoti ali kaj ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2013 ob 19:40 blacky 79 gost

      ja,na partise

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2013 ob 11:32 gost gost

      san glejdo tej film na HBO ali na enon od teh kanalov, super je. nej san si mislo ka de tak dober.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.