https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti odprli razstavo Matrica – grafika – slika

Murska Sobota, 08.06.2013 ob 12:35  

V četrtek so v Galeriji Murska Sobota odprli razstavo Lojzeta Spacala: Matrica–grafika–slika, ki bo na ogled do konca avgusta. Strokovno vodstvo bo izvedeno ob Poletni muzejski noči.


Slikar in grafik Lojze Spacal je za svoje delo prejel številne nagrade, med drugim Prešernovo nagrado za slikarski in grafični opus ter za življenjsko delo, Jakopičevo nagrado ter številne druge, tudi mednarodne nagrade.

V razstavi  Matrica–grafika–slika je avtor te tri koncepte primerjal med seboj; v svojih umetninah je predstavil, kakšna je stvarnost, kako jo vidi on sam ter kakšna bi ta morala biti.

Razstavo je odprl župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, ki je ob tej priložnosti med drugim dejal: »Nisem strokovnjak in prevelik poznavalec umetnosti, sem pa ljubitelj. Avtor razstave je pomemben v likovni umetnosti za celotno državo in nanj smo zato lahko tudi ponosni. Vesel sem, da imamo danes priložnost videti del njegovega opusa v murskosoboški galeriji.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...


    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.