https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

V soboto pomurski rokometni derbi

Murska Sobota, 22.10.2010 ob 12:55  

Pred sobotnim pomurskim rokometnim derbijem 2. slovenske lige vzhod med Pomurjem in Arcont Radgono, ki se bo začel ob 19. uri na OŠ III v Murski Soboti, smo opravili pogovor z njihovima trenerjema Denisom Roškarjem in Petrom Trbucom. 

Kako ste zadovoljni z opravljenimi pripravami in doseženo formo?

DENIS ROŠKAR, trener Pomurja: Z opravljenimi pripravami sem zelo zadovoljen. Priprave so potekale na Osnovni šoli Krog. Obisk treningov je bil 97-odstoten. Mislim, da je pripravljenost na zadovoljivem nivoju, mogoče nam manjka še malo več agresivnosti.

PETER TRBUC, trener Radgone: S pripravami smo v glavnem zadovoljni, saj smo opravili vse, kar smo načrtovali. Trenirali smo v Svetem Juriju ob Ščavnici in Radencih. Na žalost vseskozi nismo bili v popolni postavi, saj so igralci manjkali zaradi študijskih in službenih obveznosti. Zaobšle pa nas niso tudi poškodbe, ki nas tarejo še sedaj. S trenutno formo nismo zadovoljni, saj celotna ekipa še ni trenirala skupaj, je pa res, da se stanje popravlja in da nas je vedno več. Upamo, da bomo v najboljši formi novembra in decembra, ko so odločilne tekme.

Kako ocenjujete start v novo sezono?

ROŠKAR: Po lanski katastrofalni sezoni smo letošnjo začeli dobro. Sicer smo nesrečno izgubili na Ptuju, doma pa smo premagali Brežice.

Denis Roškar

TRBUC: Že ko smo dobili razpored, smo vedeli, da nam na začetku ne bo lahko, saj imamo na začetku od štirih tekem tri gostovanja. Po treh krogih imamo dve točki, tako da smo delno zadovoljni, saj najpomembnejše tekme šele pridejo.

Pričakovanja na pomurskem derbiju?

ROŠKAR: Kakšen bi bil trener, če ne bi verjel v svoje igralce. Realno je Radgona boljša, ampak mi bomo šli na zmago. Mislim, da bo odločala dnevna forma in več razpoloženih igralcev.

TRBUC: Na pomurskem derbiju si seveda želimo najprej dobre igre in seveda zmage. Pomurje prav gotovo razmišlja enako. Tekma bo negotova, kot vsak tak derbi. Odločal pa bo večji navdih in tudi kanček sreče. Mi ne bomo nastopili popolni postavi, saj še vedno manjkajo trije igralci, ampak naredili bomo vse, da tekmo dobimo. Upamo tudi, da bo tekma minila v duhu fair playa in da bodo gledalci uživali v dobri rokometni predstavi. Zato tudi pozivam navijače obeh klubov, da si tekmo ogledajo, saj bo tekma šele takrat derbi.

Peter Trbuc

Pričakovanje kluba v letošnji sezoni?

ROŠKAR: Izboljšati lansko sezono in poiskati sponzorja za nemoteno delo. Rokomet je bil včasih šport številka ena v Murski Soboti.

TRBUC: Naš cilj v letošnji sezoni je uvrstiti se v ligo za prvaka, kar pa bo zelo težko, saj sta v našo vzhodno skupino izpadla kar dva 1.B ligaša. Če nam ne uspe, pa si želimo osvojiti končno 9. mesto. Treba je vedeti, da v naši ekipi igra kar 12 mladincev, ki si morajo nabrati prepotrebne izkušnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prekmurjerepublika
      22.10.2010 ob 15:06 prekmurjerepublika

      Rokomet je bil včasih šport številka ena v Murski Soboti....em lejko pitan da je pa tou bilo?? leta 1000 pred našin štetjenn ??..je pa žalostno ka je rokomet v 3. ligi (najnižja liga)..realno more biti ligo više.. ker kerikoli slovenski prvoligaš bi trenutno zmago Pomurje z 20-40 goli razlike ..no radgono pa lejko znan zmagate :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. bazen
      22.10.2010 ob 15:22 bazen

      @prekmurjerepublika pretiravati pa resno nej trbej...pokalno tekmo so zgubile z 5 golov razlike tak ka nej na pamet ka bi 20-40 gol razlika bila

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. prekmurjerepublika
      22.10.2010 ob 15:44 prekmurjerepublika

      ja samo so v pokale nej špilale proti 1-ligašon.. ma nema veze, fora je samo ka je ekipni šport v igrah z žogo v ms pod vsaken nivojon..še najslabše pa je rangejrane rokomet !! žalostno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. breda
      22.10.2010 ob 19:38 breda

      Rokomet aktivno spremljam že kar dobrih 10 let. Pomurski derbiji so bili vedno zanimivi, napeti in dobro obiskani. Lahko rečem, da rokometni zanesenjaki na obeh straneh Mure dobro delajo. Za piko na i oziroma za preboj naprej pa bi bil potreben a enem ali drugem klubu kakšen dober igralec na pozicijah, ki manjkajo. Treba pa je vedeti še nekaj: druga slovenska rokometna liga je vsako leto močnejša; le pridite pogledat kakšno njihovo tekmo in zagotavljam vam, da boste uživali. In derbi? Uh, potrebna bo dnevna forma, športna sreča, realno sojenje in prava motivacija. Ampak, navijala bom za RK Arcont.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. ales
      23.10.2010 ob 14:45 ales

      ROKOMETNI KLUB POMURJE !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.